Adanada valilik otoparkında meydana gelen bombalı saldırıda 2 kişi öldü, 31 kişi yaralandı.

 Adıyaman’da bazı Sivil Toplum Kuruşları ise yaşanan terör saldırısını kınayarak tepki gösterdi. 

Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi, Terörün iyisi kötüsü olmaz diyen Tanrıverdi, Terörün olduğu yerde endişe vardır. Bugün Adanada yaşanan terörü lanetliyoruz. Hayatını kaybedenler için Allahtan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. dedi.

Alevi kanaat önderi Ali Büyükşahin ise “Adanadaki terör saldırısının son olmasını temenni ederek, Terör olaylarına karşı sağduyulu bir şekilde yaklaşmalıyız. Terörün her türlüsü zarar veriyor. Terörün sona ermesi için herkesin gayret göstermesi gerekiyor. Terörü dışlamamız gerekiyor. Adanadaki olayın yaşanması üzücü. Terör insanlara zarar veren bir olgudur. Terörü lanetliyorum. Şeklinde konuştu.

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk de şöyle konuştu:

Ülkemizde maalesef terörün olması hakikaten kabul edilemez. Devletimiz terör konusunda gerekli hassasiyetleri gösteriyor. Güvenlik güçlerimiz, terör konusunda profesyonel bir şekilde mücadele ediyor. Güvenlik güçlerimiz sayesinde terör yakın bir tarihte sona erecektir. Ülkemizden terör çıkartılacaktır. Dünyada terör örgütleriyle de mücadelemiz devam edecektir. İnşallah, ülkemiz terörü bitirme konusunda başarılı olacaktır. Bu yıl 500e yakın terör örgütü elemanı güvenlik güçlerimize inanarak teslim olmuştur. Terörün yanlış olduğunu, içindeki insanların bilmesi hakikaten çok sevindirici bir olay. Dünyanın da terörle mücadele etmesi lazım. Dünyanın bazı kesimleri maalesef terörü destekliyor.

Tüm Sanayiciler ve İş adamları Derneği (TÜMSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Erkan Çakmak da yaptığı açıklamada, “Adanada yaşanan terör saldırısını lanetledi. Ülkenin huzuru ve istikrarına yönelik hain girişimlerin hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını vurgulayan Çakmak, Bütün ülkenin birlikte el ele vererek bu terörün üstesinden geleceğine inanıyorum. Adana Valisi Mahmut Demirtaşa geçmiş olsun diliyorum. Terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara Allahtan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. dedi. getiren terörün millete asla diz çöktüremeyeceğini karanlık odakların anlaması gerektiğini söyledi.” Şeklinde konuştu. 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber