Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, divan başkanlığına Kerem Durmuş, katip üyelerine ise M. Miraç Yücesoy ve H. Yusuf Yıldırım seçildi.

Açılış konuşmalarını yapan TBMM Meclis Başkan Vekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, kongrede yeni yönetime başarılar dileyerek,  Adıyaman İl ve İlçeleri Eğitim Vakfı’nın (AD-VAK’ın) çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi.

Yapılan oylama sonrasında Adıyaman İl ve İlçeleri Eğitim Vakfı’nın (AD-VAK’ın) başkanlığına seçilen Şevket Gürsoy, “AD-VAK’ın 2012-2013-2014-2015 yıllarına ait bilanço ve gelir tablosu vakıfımızın yönetim kurulu üyesi Mustafa Yüce tarafından divana sunuldu. Önceki vakıf başkanımız H. Bülent Elçi tarafından AD-VAK’ın 2012-2013-2014-2015 yıllarına ait faaliyet raporu da divana arz edildi. AD VAK’ın denetim kurulu raporu ise vakıf yönetim kuru üyemiz Mustafa Yüce tarafından divana arz edildiği gibi AD VAK yönetim kurulunun sunduğu gelir, gider tablosu ve faaliyet raporu ve AD-VAK Denetim Kurulu raporu oybirliği ile kabul edilmiştir. Ayrıca yönetim ve denetim kurulu da oy birliği ile ibra edilmiştir. Yeni döneme ilişkin tahmini bütçe ve çalışma programı Mustafa Yüce tarafından arz edildikten sonra yeni dönem tahmini bütçe ve çalışma programı oybirliği ile kabul edilmiştir. Daha sonra ise AD-VAK’ın yeni yönetim ve denetim kurulu üyelerinin divan başkanlığına sunulurken, yeni yönetim kurulu üyeleri oybirliği ile kabul edildi. Yapılan seçim sonrasında AD VAK yönetim kurulu başkanlığına beni layık gördükleri için üyelerimize çok minnettarım. Vakfımız yeni yönetimiyle birlikte çalışmalarını arttıracaktır. Bundan sonra farklı etkinliklerimizle çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam ettireceğiz” dedi.

Yeni yönetimin belirlenmesinin ardından Yargıtay Onursal Nevzat Tankut, Adıyaman eski Valisi Halil Işık, AK Parti Adıyaman Milletvekili İ. Halil Fırat, AK Parti Adıyaman eski Milletvekili Mehmet Erdoğan, Adıyaman eski Milletvekili Mahmut Nedim Bilgiç, THM sanatçısı ve vakfın genel kurul üyeleri Mehmet Seske, Halit Özdüzen, Hasan Çabalar ve Adıyaman Üniversitesi eski Rektörü Mustafa Gündüz, genel kurulda duygu ve düşüncelerini belirterek, teşekkür konuşması yaptılar.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber