Adıyaman’da 30 Ağustos Zafer Bayramının 93. yıl dönümü kutlandı.

Adıyaman Valiliği önündeki törende çelenklerin konulması ile başlayan program, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve Garnizon Komutanı İbrahim Koyuer, askeri araçla vatandaşları selamladılar.

Daha sonra Atatürk Bulvarı üzerinde devam eden etkinlikte konuşan Jandarma Yarbay Gurbet Binbaşı, “Milletçe her sayfası mübarek şehitlerimizin kanlarıyla yazılmış, kahramanlık destanlarıyla dolu, Türk ve dünya harp tarihinin en müstesna zaferlerinden biri olarak kabul edilen 30 Ağustos Zafer Bayramının 93. yıl dönümünü büyük bir onur ve kıvanç içerisinde kutlamaktayız. Tarihinin her sayfası şan ve şöhretle dolu olan milletimizin bugünlere gelmesi kolay olmamıştır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak bastığında mevcut şartların nasıl olduğunu ve 1919 yılının Mayıs ayında Samsun’a çıktığında ‘Samsun’a çıktığımda elimde hiçbir maddi kuvvet yoktu’ demiştir” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından şiir okundu.

Daha sonra askeri erkan tarafından geçiş töreni düzenlendi.

Törene, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Garnizon Komutanı İbrahim Koyuer, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Talha Gönüllü, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, kamu kurum müdürleri, CHP İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Gürsoy, CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş ve diğer yetkililer katıldı.

PHA

 

Editör: Adıyaman Haber