Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulun ilk gününde 15 Temmuz şehitlerini şiirlerle andı.

Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinlik bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okuması ile başladı. Okul öğrencileri şiirlerini okudu. Okul öğrencilerine 15 Temmuz gününü anlatan kitapçıklar dağıtıldı. Öğrenciler şiirlerini okurken duygulu anlar yaşadı.

Düzenlenen programa Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulu Müdürü Mehmet Küçük, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Program sonunda Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulu Müdürü Mehmet Küçük, yaptığı açıklamada, “Zaman zaman ülkelerin tarihi seyrini değiştiren olaylar var. Bunlara son sizin şahit olduğu hep beraber şahit olduğumuz olaylardan bir tanesi de 15 Temmuz gecesiydi. 15 Temmuz da ne oldu. 15 Temmuz da bu vatanın evlatları dediğimiz bağrına bastığımız en güzel imkanlar sunduğumuz devletin en iyi kademelerinde ki insanların aslında bir canavara dönüştüğü hep beraber gördük. Kimdi onlar işte ülkenin meclisine bomba atanlar savaş pilotları, ülkenin okumuş kesimi dediğimiz insanlar bu ülkenin parası ile bu ülkenin kıtkanat almış olduğu uçağıydı, tankını bu ülkenin sivil vatandaşlarına karşı kullandılar. Bunu bozan ne oldu her zaman bizim inançımızda böyleydi iyiler kötüleri her zaman yener. Bu kez halk kahramanca çıktı elinde top, tüfek olmadan kazandı. İyi yapmak için niyet edin elinize tank tüfek olmadan çıplak ellede o tür vatan hayinmlerini yenebilirsiniz. Ve millet bunu yendi. Demokrasi elden gitmesin kurulu düzen bozulmasın vatan elden gitmesin diye gidip tankın altına yatanlardı. Gidip o kurşunun önüne kendini siper edenlerin ruhları şat olsun onları minnetle anıyoruz” dedi.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber