Toplantıya Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Alkayış, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şube Başkanı Efkan Ketenci, Yeşilay Adıyaman Bölge Koordinatörü Hakan Özöncel, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve Yeşilay gönüllüleri katıldı.

Yeşilay Adıyaman Bölge Koordinatörü Hakan Özöncel, toplantıda yaptığı açıklamada, Adıyaman’ın top yekun gençlere destek verdiği için Yeşilay buralarda olduğunu belirterek, “Bunun gururunu kıvancını biz İstanbul’a gittiğimiz zaman yaşıyoruz. Ve göğsümüzü gererek anlatıyoruz. Burada şahsımıza şahsım adına, Adıyaman yönetimi adına tüm bölge kurullarına adına Yeşilay ailesi adına teşekkür ediyorum.” dedi.

“Yeşilay’ın değil Adıyaman’ın başarısıdır”

Hem Türkiye’de büyüdüklerini hem de  dünya da büyüdüklerini ifade eden Özöncel şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımızın destekleri ile bu konuda verdiği destekte şu an 100’e yakın ülkede Türkiye’de de 124 şubesi ile hizmet vermeye çalışıyoruz. Ne mutlu bize ki Adıyaman şubemiz Türkiye’de yaptığı projeler ile ilk üç içerisindedir. Buda bize büyük bir gurur kaynağıdır. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığına verdiğimiz projeler ile bu bizim 3. projemiz ilki gencim geleceğim projesiydi, birisi gençsen geleceksen projesiydi bu projemiz Nesl-i Şahane Adıyaman’ın değerli kurumları ile yüksek temas halinde bu başarılara ortak imza atıyoruz. Bu Yeşilay’ın değil Adıyaman’ın başarısıdır. Hepinize bu konuda ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sizlerden çok büyük desteğinizi aldık. 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şube Başkanı Efkan Ketenci ise Yeşilay’ın Adıyaman’da 3 koldan temsil edildiğini ifade ederek, “Adıyaman’da yeni adım atılmasına vesile oldular Adıyaman’da bölge koordinatörlüğü alınmasına vesile oldular. Adıyaman’da şu anda Yeşilay 3 kolda temsil ediliyor. Birisi Yeşilay Danışma Merkezi diğeri Yeşilay Şube Başkanlığı, ve Adıyaman’da ender olan bölge başkanlığı şu an Yeşilay Bölge Koordinatörü Adıyaman’da.”

“ALO 115 herkese bir telefon kadar yakın”

Ketenci hem eğitimci aynı zamanda da öğretmen olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Öğretmenlik mesleğimin birçoğu yöneticilikte geçti. Allah birde bunu bize nasip etti, sağ olsun Hakan başkanım birçok şeyleri bitirmiş biz artık onu ne kadar kalkındırabiliriz, ne kadar güçlendirebiliriz onun çabası içine gireceğiz. Tabi bunu yaparken sizlerin, siz kurum amirlerimin siz değerli basın mensuplarının, değerli Yeşilay üyelerinin bunların desteğini biz arkamızda hissetmek istiyoruz. Küçük bir anekdot anlatayım; Bir okulda idareciydim bir gün trafik cezası geldi, trafik cezası sağ olsun müdürüm ne var bir bakayım dedi, faturanın üstünde de baya bir detaylı anayasa maddeleri falan var. Sağ olsun müdür bey trafik cezasını eline aldı ve gözüme baktı dedi ki bunda çok rakam var bundan çok ceza yersin. Yeşilay’da çok rakam var bunu onun için anlattım yani yüzlerce şubesi var yüzlerce YEDAM açıldı, binlerce gönüllüsü var çok yakın zamanda İstanbul’da kongremiz yapıldı, Prof. Dr. Mücahit Öztürk yine başkan seçildi. Yani bu iş gönüllülük işi hepimiz özellikle öğretmen özellikle eğitimci yani hepimiz bir Yeşilay gönüllüsüyüz. Gençlerimizi yaşlılarımızı, insanlarımı böyle birçok kötü bağımlılıklardan kurtarabilirsek ne mutlu bize, bunun için çaba sarf ediyoruz. Yeşilay deyince aklımıza sadece sigara gelmiyor. Alkol, uyuşturucu, bağımlılık, teknoloji bağımlılık bunların hepsi şu an Yeşilay’ın alanı içerisinde YEDAM’da bu yüzden kuruldu. ALO 115 herkese bir telefon kadar yakın. Çevrenizde mahallenizde bağımlılar varsa 115’i arayarak gönderebilirsiniz. “

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha