Geçen yılın aynı dönemine göre ziyaretçi sayısında artış yaşadıklarını ifade eden Kuştepe, Perre Haber Ajansı  muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene otellerin dolduğunu kaydetti.

Kuştepe, ziyaretçi sayısının artışından herkesimin faydalandığını belirterek, "Geçen sene yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı 100 bin ile 105 bin arasıydı. Bu sene125 bin ile 130 bin arasında. Adıyaman'a gelen turist sayısı 125 bini aştı. Tabi bunlar büyük rakamlar Adıyaman için. Ancak daha eski yıllarda daha çok turist gelirdi. İnşallah umarım o günleri de görürüz. Yalnız bir otelcisi, bir minibüsçüsü değil, zeytincisi, peynircisi, manavı, çiğköftecisi herkes faydalanıyor. Sadece otel ve minibüs işletmecilerinin kazanç sağladığını iddia edenler var. Öyle değil, herkes faydalanıyor, herkes kazanıyor."dedi.

İstanbul’da düzenlenen Adıyaman Tanıtım günlerinin de çok güzel geçtiğini ifade eden Kuştepe, " Başta valimize, belediye başkanımıza, rektörümüze, köy hizmetleri genel sekreterimiz bunlara tek tek teşekkür ederim. Ekipleri çok güzel gerçekten."dedi.

-"İZMİR FUARINDA ACENTELERLE SÖZLEŞMELERİMİZİ YAPTIK"

Turlarının kışında devam ettiğini ve Emit Fuarında acentelerle sözleşme yaptıklarını da aktaran Kuştepe,"Bizim kış Sezonunda, Nemrut kapandığı için Kayseri Erciyes Dağı'nı açıyoruz. Kahramanmaraş'ta kayak merkezine turlarımız devam ediyor.

İl dışında İzmir fuarına gittik, orada biz acentelerle sözleşmelerimizi yaptık, gelecek Emit Fuarına gideceğiz, Valimiz Aykut Pekmez ve Belediye Başkanımız Süleyman Kılınç söz verdi. Onlara da teşekkür ediyorum. Emit Fuarı büyük bir fuar, bütün dünya acenteler orada. Bizde oraya gidip sözleşmelerimizi yapıyoruz, reklamın kötüsü olmaz" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin her bölgesine tur düzenlediklerine işaret eden Kuştepe, "Karadeniz, Kapadokya, Batum, Gürcistan, Çanakkale, Ege, Mardin turumuz var. Dışarıdan gelen insanlarda üçte ikisini hemen hemen büyük acentelerin turlarını bu bölgelere biz yapıyoruz."dedi.

-"VEKA TURİZM NEMRUT KOMMAGENE FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR"      

Kuştepe, en son 7 yıl önce düzenlenen Nemrut Kommagene Festivalinin güncellenmesi için Kültür veTurizm Bakanı Mehmet Nuri Gürsoy'un Adıyamanı ziyaretinde dile getirdiğini anlattı.

Festivale avrupadan katılımcılarında geldiğini belirten Kuştepe,"Bizim eskiden Nemrut Kommagene Festivalimiz vardı. Biz bu festivali yaptığımız zaman Avrupa ülkelerinden katılımcılar gelirdi. Sanatçılar gelirdi. hiç unutmam Nemrut Dağı'nın başına ulusal kanallar kurulurdu. Çin’den, Japonya’dan bizleri canlı izlerlerdi. Bu tarihlerde bütün ülkelerde 300’ün üzerinde Nemrut Komagene’nin haberleri çıkıyordu."diye ifade etti.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha