Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, vefat eden engelli vatandaşlar için ikindi namazın ardından Ulu Cami'nde mevlit programı düzenlendi.

-"HER CAMİDE ENGELLİ KARDEŞİMİZİN BİR FİDANI, SLOGANINI BAŞLATTIK"

İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Ali Çelik, burada yaptığı konuşmasında, toplumun önemli bir kesiminin engelli vatandaşların oluşturduğunu söyledi.

Çelik, "Bu günün sağlıklısı yarının engellisiyiz, Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Hizmetleri Koordinatörlüğü olarak, her zaman olduğu gibi bütün etkinliklerde, bütün önemli gün ve gecelerde olduğu gibi bugünde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Adıyaman merkez Ulu Camiimizde engelli ve engelli ailelerimizin geçmiş mevtalarının ruhlarına bağışlanmak üzere bir mevlidi şerif okuduk. Bu manada ayrıca biz her camide bir engelli kardeşimizin bir fidanı sloganı başlattık, her camide bir engelli kardeşimizin bir fidanı, bir ağacı vardır.

Tabi engelliler Hz. Peygamber (s.a.v) dönemin de Abdullah Bin Ümm-İ Mektûm engelli sahabi zamanın da biz biliyoruz ki efendimiz (s.a.v.) engellilere çok önem vermiş, değer vermiştir o nedenle bizde o peygamberin ümmeti olarak elimizden geldiği kadar, engelli olan kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Tabi yardımcı olmak derken biz manevi yönden koordinatörlüğümüz olarak destek te bulunmaya çalışıyoruz, Özellikle evden dışarıya çıkamayan süreyen engelli olan kardeşlerimizi evlerinde ziyaretler yapıyoruz. Onlara evlerinde kuran-ı kerim öğrenmek istiyorsa Kuran-ı kerim öğretiyoruz, ilmihal bilgilerinden eksiği varsa onları tamamlamaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Programa, engelliler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha