Zekat ve sadakalarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen hayırseverlerin desteğiyle yüzlerce aileye her biri 60 kg lık Ramazan gıda kolisi dağıtımı başladı.

"İyi ki Ramazan var, iyi ki hayırseverler var"

Büyük sevinçlerin yaşandığı yardım kapsamında açıklama yapan Vefa gönüllüsü Zeynel Kına, "Ramazan öncesinde tespitlerimizi yapmıştık, zekat dağıtımı yapmak isteyen ama isimlerinin gizli tutulmasına hassasiyet gösteren hayırseverlerin ciddi destekleri rahmet ayı Ramazan vesilesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Bizler de bu hayra aracı olarak yetim, öksüz ve muhtaçların duasına ortak olmaya çalışıyoruz. İyi ki Ramazan var iyi ki hayırseverler var." dedi.

"Bu hayrın bir parçası olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz"

Vefa gönüllüsü İrfan Boğa ise "Hayırseverlerimizle birlikte tüm aileleri tek tek ziyaret edip gerekli notlarımızı aldık, daha sonra da durumları hakkında istişare ederek en muhtaç aileleri tespit edip yardım kampanyasına başladık. Faaliyetlerimiz hakkında haberdar olan hayırseverler de Ramazan vesilesiyle zekatlarını dağıtarak büyük bir hayra vesile oldu. Bizler de bu hayrın bir parçası olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Rabbim böyle hayırseverlerin ve böyle güzel işlerin sayısını artırsın inşallah."dedi.

"Çok muhtaç insan var"

"Gerçekten çok muhtaç insanlar var ancak bazen yakınımızda olsalar dahi fark edemeyebiliyoruz"diyen Boğa şunları ifade etti:

Çok onurlu insanlarla karşılaşıyoruz öyle ki pek ihtiyaçları olmadığını söyleyip utanan insanlar var ancak evlerine girip baktığımızda kendimizden utanıyor ve hemen yardımları ulaştırıyoruz. Gerçekten büyük fedakarlık yapan cömert insanların da varlığı bizim en büyük tesellimizdir. Biz iyilikseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturan bir köprü hareketi olmaya özen gösteriyoruz. Bizler mazlumun duasında yer alabilmeyi en büyük kazancımız olarak görüyoruz. Bu kapsamda desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederiz. İyi ki cömert insanlar var hayat böyle daha güzel ve daha anlamlı." şeklinde açıklamada bulundu. 

Pandemi süreci başından itibaren sahada olan Adıyaman Vefa Sosyal Destek Ekibi gönüllüleri çalışmalarına Ramazan ayında da devam etme kararı aldı. Genellikle gıda yardımında bulunan gönüllüler ihtiyaç halinde hastane ve psikolojik destek için gerekli imkanlara ulaşmada rehberlik etmeyi de ihmal etmiyor.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha