- KIYMAZ: "YEREL BASINI YAŞATMAK İÇİN SÜRATLE TEDBİR ALINMASI GEREKİR"

Ziyarette, GAP Gazeteciler Birliği Cemiyeti'nin çalışmaları hakkında heyete bilgi veren Kıymaz, "Son yıllarda gazete tirajlarında yüzde 65 varan düşüşler olması sektörümüz ve ülkemiz açısından endişe verici bir durum. Son birkaç yılda onlarca televizyon radyo kanalı kapandı,  binleri bulan yerel gazeteler ekonomik zorluklardan kapandı, bu durum çok sessizliliğin önünde bir engeldir."dedi.

Kıymaz, yerel basını yaşatmak için süratle tedbir  alınması gerektiğini vurgulayarak, "İşten atılan, iş yeri kapanıp işsiz kalan gazetecilerin sorunları önemli, bu sorun alınacak tedbirlerle 3-5 yılda aşılır, tiraj düşüklüğü de böyle bir sorun aynı zaman da endişe verici, fakat esas endişe verici olan milletçe ülke genelinde okumaya uzağız endişe edilecek durum budur."diye ifade etti.

-VALİ PEKMEZ: "HER JAPON 1 YILDA 40 KİTAP OKUYOR, BİZDE 40 KİŞİDEN BİRİ 1 KİTAP OKUYOR"

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez’de ziyarette yerel basının önemine dikkat çektikten sonra, "Öğrencilik dönemimizde bize şöyle denmişti; 'her Japon yılda 40 kitap okuyor, bizde ise 40 kişiden biri 1 kitap okuyor’ belki günümüzdeki rakamlara bakılırsa japonların okuma oranını daha da artırmış olabilir. Bizle sadece gazete değil her alanda okumayı önemsemeliyiz, artık bilgiler çeşitli uygulamalarla mobil sistemle elimizdeki cep telefonunda bilgiye ulaşmak kolay." dedi.

BELEDİYE BAŞKANI KILIÇ: "YEREL BASIN HER ZAMAN ÖNEMLİ"

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılıç da, yerel basını önemsediğini belirterek, "Yerel basının sıkıntıları biliyorum, belediye başkanı olarak yerel basını önemsiyorum, bizlerle beraber kamu hizmeti yapan, bizlere bir çok konuda ışık tutan gazetecilerin kentin gelişmesinde şüphesiz etkili kurumdurlar, 10 Ocak vesilesiyle ilimiz de görev yapan bütün gazetecilerin gününü kutluyorum."şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha