Vali Çuhadar mesajında, koşulsuz sevginin, emsalsiz hoşgörünün, sabrın, merhametin, şefkatin timsali, masum ve temiz duyguların sembolü cennet kokulu annelerin Anneler Günü'nü kutlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığı ifade etti. 

"Varlıklarıyla hayatımızı anlamlandıran, haklarını ödeyemeyeceğimiz annelerimiz, en güvenilir limanımız, hayata karşı en büyük güç kaynağımızdır" diyen Çuhadar, şu ifadelere yer verdi:

"Sevgi ve merhametiyle bizleri gönül tezgâhında ilmek ilmek dokuyarak hayata hazırlayan annelerimiz, bu vatanın her karış toprağında emeği olan, gücümüze güç, umutlarımıza umut katan en değerli varlıklarımızdır. Bizleri hayata hazırlayan, ilk öğretmenlerimiz, ilk yol göstericilerimiz, şefkat dolu yürekleriyle en büyük dayanağımız annelerimiz için ne yapsak onların bizlere sunduğu fedakârlığın karşılığını ödeyemeyiz. Aile hayatının bileştirici unsuru ve mukaddes varlıkları olan annelerimizi sadece belirli günlerde değil, her an hatırlamalı ve her türlü ihtiyaçlarını ağız açıp istemeden yerine getirmelidir. Cennetin ayaklarının altına serildiği annelerimizi başımıza taç etmeli ve gönül rızalarını almalıyız. Çünkü dünyada paha biçilemeyen tek şey anne sevgisidir."

Vali Mahmut Çuhadar, "Değerli kardeşlerim, bizlere sevginin ve özlemin kıymetini de bir kez daha göstermektedir. Salgın dolayısıyla uzunca bir süredir sevdiklerimizle kucaklaşıp hasret gideremedik. Bu anlamlı günde kendilerinden ayrı kaldığımız ve üzerimize her daim titreyen annelerimize sevgimizi uzaktan da olsa gerek telefonla gerekse de görüntülü arayarak özlem gidermeliyiz. Bu duygularla, bu mukaddes vatan için evlatlarını vatan toprağına emanet eden, yürekleri yaralı, gözleri yaşlı, elleri öpülesi tüm şehit annelerimize şükranlarımı sunarken, hayatın tüm güzelliklerine layık olan, baş tacımız annelerimizin Anneler Günü’nü ve mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor, başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin ellerinden öpüyor, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum."dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha