Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Alparslan Doğan, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, bazı kurum amirleri, il genel meclis üyeleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

'Birlik Encümen Üyelikleri' seçimi öncesi İl Jandarma Komutanlığından Yarbay Vedat Kültür, kırsaldaki genel asayiş durumu ile ilgili bir sunum yaptı.

Sunum sonrası  köy ve mahalle Muhtarlarına hitap eden Vali Abdullah Erin, “Bizler madde ile manayı birleştiren bir milletin varisleriyiz. Bugün 2017 yılında merkez köylerimize hizmet edecek olan birlik encümen üyelerimizi seçeceğiz. Gerek İl Özel İdaresi gerekse de Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği kaynakları aracılığıyla 2017 yılı, köylerimize daha çok alt yapı hizmetlerinin götürüldüğü bir yıl olacak. Bunun için hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamlamış bulunmaktayız. İl Özel İdaresi'ne ait haziran ayının başında faaliyete geçecek olan yüksek kapasiteli kilitli parke üretim tesisi ile köylerimizin sokaklarını hızlı bir şekilde parke taşıyla döşeyeceğiz" dedi. 

KÖYDES KAYNAĞINDA ARTIŞ 

Geçen yılın neredeyse üç katı olmak üzere Adıyaman'a KÖYDES kaynağı tahsis edildiğini belirten Erin, "İl Özel İdaresi hizmetleriyle birlikte KÖYDES kaynağını da en etkili ve verimli bir şekilde köylerimizin alt yapı hizmetlerine harcayacağız. 2017 ve 2018 yılını dolu dolu geçirmek suretiyle 2023’te hedeflediğimiz kırsal kalkınmanın  çabası ve gayreti içerisinde olacağız. Kırsal kesime yönelik hizmet sunumunda köylerimiz arasında herhangi bir ayrım yapmaksızın objektif davranarak, kamu kaynaklarını şeffaf, etkili ve en verimli bir şekilde kullanıyoruz. Sürekli köy ve mahalle muhtarlarımızla diyalog içerisindeyiz. Halkın oylarıyla seçilmiş olan muhtarlarımızın yeni Türkiye’de, oluşturmaya çalıştığımız yeni kamu yönetim anlayışını, iyi anlamaları ve o felsefeyi iyi kavramaları gerektiğini Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün devlet yetkililerimiz dile getirmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın sık sık muhtarımızla bir araya gelerek, bizlere de sürekli muhtarlarımızla bir araya gelip istişarelerde bulunun şeklindeki talimatlarının da sebebi ve maksadı budur. Bu yeni yönetim anlayışının vatandaşlara anlatılması gerekiyor. Bunu da bizler sizler paylaşırken, sizlerde köyünüzde ve mahallelilerinizde vatandaşlarımıza anlatmalısınız” dedi.    

Vali Abdullah Erin’in konuşmasının ardından yapılan yoklama neticesinde salt çoğunluk sağlanarak divan teşekkülüne geçildi. Çoğunluğun sağlanmasının ardında Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne 2 genel meclis üyesi ile 2 muhtar üyeliği seçimine geçildi. Yapılan seçimde köy muhtarları oy kullandı. Oy kullanımından sonra kullanılan oyların tasnifine geçildi.

Yapılan seçimde Adıyaman merkeze bağlı Paşamezrası Köyü Muhtarı Hüseyin Göçer 74 oy, Akpınar Köyü Muhtarı Muharrem Fevzi Şahin ise 71 oy alarak Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeliğine seçilirken, Birlik Encümen Üyeliğine ise İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Nedim Evli 86 oy, Abuzer Töken ise 62 oy alarak seçildi.   

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha