Vali Erin, mesajında, insanlığın, kadın ve erkekten oluşan bir bütünlük olduğunu kaydetti.

"İnsan, her canlı gibi çift olarak yaratılmış, insan denen bütünün bir yarısını kadın diğer yarısını erkek oluşturmuştur"diyen Vali Erin, şu ifadelere yer verdi:

"Böyle bir gerçeklik apaçık ortada olmasına rağmen, hiçbir medeni ahlaka sığmayan ilkel tutumlarla kadını ayrı bir sınıf olarak görmek, insan olma erdeminden uzak bir anlayışın tezahüründen başka bir şey değildir.

Cinsiyete dayalı ekonomik ve sosyal ayrımcılık, şiddet, yoksulluk, emek sömürüsü, duygu istismarı gibi konularla karşımıza gelen sorunlara, kadın haklarından ziyade birer insan hakkı ihlali olarak bakmak esas olandır. Kadının erkekten farkı ise vefası, fedakârlığı, çalışkanlığı, özverisi, naifliği, şefkati, annelik gibi kutsal bir vasfa haiz olmasıyla elde ettiği üstünlüktür. Merhum ozanımız Neşet Ertaş’ın dediği gibi, ‘kadın insandır, biz insanoğlu’ diyerek, başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyor, toplumu ayakta tutan esas unsur olan kadınlarımıza hayatlarının her alanında başarı ve mutluluklar diliyorum."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha