Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Yaman Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İnan, Perre Haber Ajansı Haber Müdürü Mahir Alan ve çalışanları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alarak Adıyaman'daki yatırımları değerlendirdi.

Vali Çuhadar, ziyarette  Yaman Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İnan ile bir süre sohbet ederek basın çalışmalarını değerlendirdi.  

Vali Çuhadar, burada yaptığı konuşmasında, kentte yayın kuruluşlarını basın mensuplarını ve haber ajanslarını ziyaret ettiklerini  belirterek, "Onların dilek ve temennilerini alıyoruz ve çalışmalarını yerinde görüyoruz."dedi.

"Pandeminin yok edileceği bir yıl temenni ediyorum"

Perre Haber Ajansını ziyaret etme şansı bulduklarını ifade eden Vali Çuhadar, şunları kaydetti:

"Maalesef  2020 yılını kaplayan ve bize zor günler yaşatan olgu ve süreçti, İnşallah 2021 yılı  umutların yeşerdiği ve güzelliklerin yaşanacağı, pandeminin bastırılacağı yok edileceği bir yıl temenni ediyorum. Pandemi de şu aşamada ülkemiz ve Adıyaman olarak iyi durumdayız ama bu bizi rehavete sürüklememesi lazım tedbirleri harfiyen uygulamak gerek, bu tedbirlerin başında da gece saatlerindeki sokağa çıkma yasağı ve hafta sonları sokağa çıkma yasağı kontrol altına alınmasındaki en büyük etkili olgu buydu. Vatandaşlarınıza sizlerin aracılığı ile teşekkür etmek istiyorum. Çünkü vatandaşlarımız kurala uydular ve uymaya devam ediyorlar. Burada pandemin kontrol altına alınmasında bize çok önemli avantaj sağladı.

"Uyuşturucu operasyonundan dolayı emniyetimizi tebrik ediyorum"

Vali Çuhadar, "Adıyaman'da başta bütün emniyet teşkilatını aracılığınızla kutlamak istiyorum. Gölbaşı ilçemizde uzun bir takip sonucunda ciddi bir çalışma ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir uyuşturucu operasyonuna imza attılar.10 kilo yaklaşık uyuşturucu madde yakalandı.Ve bununda güzergahları ve bağlantıları ile ilgili daha detaylı çalışmalar devam edecek. Tekrardan emniyet mensuplarına teşekkür ediyorum. Şehir içi trafik konularında ise yine belediyemizle temaslarımız devam ediyor. Emniyet, belediye ile birlikte çalışıyor. Geçen hafta Ankara ziyaretimiz sırasında gerek Ulaştırma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığımızla kent içi güvenliği kent içi ulaşım sistemindeki otomasyon ile ilgili Ulaştırma Bakanlığımız ile görüşüldü. Kent içi güvenlik  için kamara sistemi için bakanımızla görüşme yapıldı. Bu konularda ilerleme kat ettik. Emniyet, asayiş de gece gündüz 24 saat Adıyaman’ın emrinde, huzur ve güveni bizim için önemlidir.

"Adıyaman tarımda bir atılım sağlayacak"

Adıyaman'da yaklaşık 6 aydır görev yaptığını hatırlatan Vali Çuhadar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tarım, turizm ve sanayi kenti olarak düşünüyorum. Turizm gerçekten desteklediğimiz bir sektör, ama tarım olmasa olmazı özellikle barajlarımızın Koçali, Gömükan ve Çetintepe barajlarının yine proje ihalesi devam ederken Büyükçay Kahtayı sulayacak bu barajların bitirilmesi ile Adıyaman’ın verimli toprakları suya kavuşacak ve Adıyaman tarımda bir atılım sağlayacaktır."

Yaman Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İnan ise ziyaretinden ötürü Vali Çuhadar'a teşekkür etti.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha