Vali Çuhadar, TÜGVA bünyesinde Suriyeliler için açılan derslikleri ziyaret etti.

Ziyarette TÜGVA Adıyaman Şubesinde karşılaştığı ve kendisine kolonya tutan Suriye uyruklu Türkiye ve Suriye adlı ikiz kardeşlere yakın ilgi gösteren Vali Çuhadar, kucağına alarak sevdi.

Vali Çuhadar, burada yaptığı konuşmasında, Suriye’deki iç karışıklığın meydana geldiği günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti olarak Suriyeli muhacirler başta olmak üzere tüm mazlum ve mağdurlara gönül kapılarını açtıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin, tarih boyunca kendisinden destek bekleyen mazlumlara aidiyeti ne olursa olsun her zaman yürek kapılarını açık bıraktığını belirten Vali Çuhadar, şu ifadeleri kullandı:

"Yerlerinden ve yurtlarından olan mazlumlara karşı insanlık görevi olarak kapımıza gelen herkese kucak açmaya devam ediyoruz. İki ülkenin arasındaki sınırların gönül birlikteliğimizi bölemediğini, iki ülkenin kardeş halkları olarak aynı davada aynı şuurla ümmetin ve insanlığın huzur, barış ve merhamet limanı olan Türkiye’nin sahiplenme olgusunu ve gerçeğini asla görmezlikten gelinmeyeceğini, dünya zalimlerine ve kandan beslenen sözüm ona demokrasi tüccarlarına prim verilmediğinin dünya barışının hamisi Türkiye Cumhuriyeti olduğunun en güzel örneği Suriye ve Türkiye adlı ikiz çocuklarımızdır. Öyle bir ülke söyleyin ki ismi ile gönüllerde ebediyen yaşasın oda ay yıldızın temsilcisi milli ve manevi hassasiyetlere sahip dünya mazlumlarını kaderine terk etmeyerek onlara kucak açan Türkiye’dir. TÜGVA’ya teşekkür ediyorum. TÜGVA’nın 2018 yılından beri yürütmüş olduğu TÜGVA Hafızlık ve Alimlik Okulu projesi kapsamında TÜGVA il temsilcilik binasında kursta okuyan 480 talebenin içerisinde adeta ensar ve muhacir kardeşliği yaşanmaktadır. Bunun en güzel örneği de Suriye ve Türkiye adlı sevimli ikiz kardeşlerimizdir."

İkizlerin ailesi ise Suriye ve Türkiye isimlerini çocuklarına vererek iki ülkenin birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarını baki kıldıklarını dile getirdi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha