Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, ziyaretler kapsamında Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarette Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa İlik ve yönetimi hazır bulundu.

Burada bir açıklama yapan Vali Çuhadar, muhtarların kentte önemli bir rolü olduğunu vurgularken çalışmalarda muhtarlardan yararlanacaklarını aktardı.

"Muhtarlarımız devletler halk arasında bir köprüdür"

Vali Çuhadar, şunları dile getirdi:

"Arkadaşlar bugün muhtarlar derneğimizi ziyaret etmek suretiyle, muhtarlarımızla hasbihal ediyoruz. Bizim göreve başladıktan sonra ilk ziyaretçilerimizdi kendileri. Ben de yaklaşık 3 ay sonra iade-i ziyarette bulunarak kendilerine nasılsınız? İşleriniz nasıldır demeye geldik. Güzel misafirperver davranışları için kendilerine teşekkür ediyorum. Muhtar dernekleri özellikle kentlerde önemli rol oynayan, önemli sivil toplum kuruluşlarındandır. Muhtarlarımız bizatihi önemlidir, mahalleleri için. Bunların kurdukları birliklerde derneklerde elbette sivil toplumun vazgeçilmez ögelerindendir. O yüzden bizler birebir muhtarlarımızla ve muhtarların oluşturduğu dernekler ile birlikte çalışmayı kendimize şiar edinmişiz. İnşallah bundan sonraki çalışmalarımızda da kendilerinden yararlanacağız, istifade edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki muhtarlarımız devletler halk arasında bir köprüdür, köprü görevi icra ederler. Devletten aldıklarını halka halkın ihtiyaçlarını da devlete iletirler. O yüzden önemli bir görev icra etmektedirler. Muhtarıma teşekkür ediyorum."

Pandemi sürecine de değinen Vali Çuhadar, kent genelinde alınan bütün önlemlere rağmen istenilen seviyelerde olmadığını vurgulayarak, "Şu anda korona vakaları bunun istediğimiz seviyelere kontrol edebilir seviyelere düşürülmesi için halkımızdan özellikle hassasiyet rica ediyoruz. Bizim olmazsa olmazımız olmalıdır. Günlük hayatımızın en önemli parçası olmalıdır. El yıkaması, el hijyeni yine mesafe kurallarına riayet de diğer olmazsa olmazlarımız olmalıdır. O yüzden kentimiz insanlarından halkımızdan bizim ricamız maske mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uyumaları kendi sağlıkları açısından ve çevresindekilerin sağlıkları açısından önem arz ettiği konusunda duyarlı olmalarını talep ediyoruz. Ben Mercan Tv şahsında Mercan TV kanalı ile bütün halkımıza şimdiden kurallara uydukları ve uyacakları için çok teşekkür ediyor sizlere de teşekkürlerimi iletiyorum."şeklinde konuştu.

Başkan İlik ise, ziyaretinden ötürü teşekkür ederken yapılan çalışmalara destek vereceklerini belirterek “Valimiz bugün muhtarlığımızı ziyaret etmesi ve Adıyaman Köy Ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği olarak da bizleri ziyaret etmesinden kendilerine çok teşekkür ediyorum."dedi.

Vali Çuhadar'ın göreve başladığı günden bu yana yoğun bir çaba sarf ettiğini aktaran İlik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizlerde Adıyaman'da yaşayan bir birey olarak valimizin gerek pandemi sürecinde, gerek turizm alanında, gerek diğer alanlardaki halkla bütünleşmesi bizleri son derece memnun etmiştir. Tabii ki muhtarlarımız demokrasinin kılcal damarları olarak biliriz. Biz devletimizin daima millet arasında bir köprü görevi üstlenmişiz. Bu anlamda da bu süreçte özellikle bu pandemi sürecinde üzerimize düşen görevi yapmak için büyük çaba sarf ediyoruz ki buna valimiz önderlik yapmaktadır. Biz halkımızdan tabii ki birçok konu var ama özellikle de pandemi sürecinde, sağlık bizim için çok önemli. Her gün ölüm haberleri bizlerin üzmekte yuvaları yıkılmakta. Aileler dağılmakta. Tabii ki tedbir çok önemli diyoruz. Bu anlamda da valimizin göstermiş olduğu yoğun çaba ve gayretleri den dolayı şahsım adına ve dernek adına kendilerine teşekkür ediyorum ve bizleri nazik ziyaretten dolayı kırmadıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha