Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan Vali Çuhadar, Adıyaman’ın daha da gelişmesi için siyasi partiler başta olmak üzere her kesim ile yakın bir diyalog içerisinde çalışacaklarını vurguladı.

Vali Çuhadar: Siyasetle kamu yönetimi her daim istişare içerisinde olmalıdır

Haziran ayında çıkan valiler kararnamesiyle Adıyaman valisi olarak görevlendirildiğini  ve 19 Haziranda da fiilen göreve başladığını hatırlatan Vali Çuhadar, şöyle konuştu:

"Elbette ki, siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluşlar, valilik, belediyeler, mahalli idareler, devletin vatandaşımıza hizmet götüren araçlarıdır. Siyasetle,  idareyi birbirinden ayrı düşünemeyiz. Şehrin tüm dinamikleri birlikte hareket edildiği taktirde vatandaşa sunulan hizmetler daha verimli olur. Dolayısıyla siyasetle kamu yönetimi her daim istişare içerisinde olmalıdır. Çünkü Adıyamanlı vatandaşımız hizmetin en iyisine, en kalitelisine layıktır. Bu liyakate mazhar olmak en büyük dileğimizdir. İnşallah görev süremiz içerisinde Adıyaman’ımıza bu vizyonla hizmet etme gayreti içerisinde olacağız." 

Vali Çuhadar:Önümüzdeki süreçte turizme daha fazla önem vereceğiz

Vali Çuhadar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin’in, ili tarım, turizm, sanayi şeklinde üç ana başlıkta değerlendirmesinin son derece önemli olduğuna dikkati çekerek, "Ben buna kısaca 2T 1S diyorum. Adıyaman’ın kalkınmasının reçetesi tarım, turizm ve sanayidir. Ekonomik kalkınmada tarım ve  sanayi birbirini tamamlayan unsurlardır. Gelişmiş bölgelere baktığımız zaman tarımsal faaliyetlerin sanayiden bağımsız olmadığını görebiliriz. Turizm ise tek başına değerlendirilecek bir alan. Adıyaman tüm dinamiklerini bu noktada harekete geçirmemiz gerekiyor. Turizm, çok az yatırımla çok fazla gelir elde edilen bir alan. İnşallah önümüzdeki süreçte turizme daha fazla önem vereceğiz.  Adıyaman’ı ulusal ölçekte nasıl tanıtımını daha iyi yapabiliriz, yerli-yabancı turisti ilimize nasıl çekebiliriz, bunun çalışmalarını hep birlikte yapacağız i. Bu arada pandemi dönemine de ayrıca değinmek istiyorum. İnşallah millet ve devlet olarak pandemi dönemini  sağ salim atlatırsak,  çok daha iyi hamleler yaparak hizmetleri daha kısa sürede hayata geçirme imkanı sağlamış olacağız. İnşallah bu süreci en az hasarla atlatarak ülkemizi, Adıyaman’ımızı, milletimizi daha iyi noktalara taşıma gayretinde oluruz. Bu vesile ile bizleri sıcak ve samimi bir ortamda ağırlayan AK Parti İl Başkanı Sayın Mehmet Dağtekin ve yönetimine ayrı ayrı teşekkür ediyorum."şeklinde ifade etti.
 
Başkan Dağtekin: Adıyaman yatırımlar açısından cazibe merkezine dönüşecek

Ziyaretlerinden dolayı AK Parti ailesi olarak Vali Mahmut Çuhadar’a teşekkür eden Başkan Dağtekin ise “Bizler de merkez ilçe, kadın kolları, gençlik kolları, ana kadememizin başkan ve başkan yardımcılarımızla tüm faaliyetlerimizi nasıl ki birlik ve beraberlik ruhu ile yapıyorsak bugün de bir araya gelerek sayın valimizi ağırladık."dedi.

Dağtekin, "Adıyaman’ımızda 2002’den bu yana her bir vatandaşımızın hayatına dokunan devasa eserler ve hizmetlerle bugünlere kadar geldik. Eğitimden sağlığa, ekonomiden ulaşıma kadar her alanda devrim niteliğinde adımlar attık.  Adıyaman Üniversitesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Nissibi Köprüsü,  Havalimanı gibi birçok dev eseri milletimizin hizmetine sunduk Bizim siyasi anlayışımız hizmet siyasetidir. Son 18 yılda hizmette istikrarı yakalayan Adıyaman’ımız neredeyse her gün yeni projelerin açıklandığı ya da tamamlanarak hayata geçirilen projelere ev sahipliği yapan bir il konumundadır.

Yakın zamanda hizmete açılan Altınşehir Köprülü Kavşak projesi, hemen ilerisinde Millet Bahçesi’nde çalışmaların başlayacak olması,  geçtiğimiz gün  ihalesi sonuçlanan 300 Yataklı Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi bunun en bariz örnekleridir. Elbette bu başarılar iddia, uyum, gayret, azim ve ortak akılla mümkün olabiliyor. İnşallah Sayın valimizle de bu ilkeler çerçevesinde buluşarak yükselen bir Adıyaman için birbirimize omuz vereceğiz. Yine iş dünyamızı yakından ilgilendiren teşvik yasasında Adıyaman’ın 6’ncı bölgeye alınmasıyla birlikte hepimizin odaklanması gereken nokta müteşebbislerimizi ilimize çekmektir. İlçelerimizle birlikte 4 Organize Sanayi Bölgesi’ne ev sahipliği yapan Adıyaman’da öncelikli olarak alt yapı sorunlarını hızlı bir şekilde gidermemiz gerekiyor. Ayrıca 650 hektarlık 2B orman arazisinin OSB’ye tahsisine yönelik büyük bir mesafe kat ettik. İnşallah tüm bunların tamamlanmasıyla Adıyaman yatırımlar açısından cazibe merkezine haline dönüşecektir."ifadelerini kullandı.

Başkan Dağtekin: Perre’de kazı çalışmaları başlıyor

Bu yeni süreçle birlikte tarım ve sanayi alanlarında vakit kaybetmeden atılacak adımları hızlı bir şekilde atacaklarını ifade eden Dağtekin,  aynı şekilde turizmi de hiçbir zaman gündemlerinden düşürmemeleri gerektiğinin altını çizdi. 

Dağtekin, her sabah uyandığımda Perre Antik Kentinin adeta bir çalar saat gibi yanı başında durduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

"Öyle ki; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Adıyaman ziyareti  öncesi gündeme getireceği konular içerisinde Perre Antik Kent’in yer almasına da vesile olduk. Buraya gelmeden önce İl Kültür ve Turizm müdürümüzle yaptığımız görüşmede ise 10 gün içerisinde Perre Antik Kent’te kazı çalışmalarına başlayacaklarını söylediler. İnşallah yapılacak yeni kazılarla birlikte orada büyük bir turizm potansiyelini ortaya çıkaracağız. Sayın valimizin bu konuda çok ciddi destekleri oldu. Bilhassa göreve başlar başlamaz Perre Antik Kenti ziyaret etmesi çok anlamlıydı. Yaklaşık iki aydır görevde olmasına rağmen gayreti ve azmi,  tam da üstadın tabiriyle; buradan gitsek te alsın beni götürsün tam inanmış dört adam samimiyetini gördük. Yani Allah razı olsun diyen dört insanı geride bırakıp yola revan olduysak ne mutlu bizlere.  Bu duygu ve düşüncelerle tekrardan bu güzel ziyaretleri için şahsım ve teşkilatım adına kendisine teşekkür ediyor, değerli çalışmalarında başarılar diliyorum." 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha