Vali Çuhadar, beraberinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık ve Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas’la birlikte Çelikhan ilçesine giderek, ilçenin genel durumu, kamu yatırım ve hizmetler ile ihtiyaç ve sorunları hakkında bir brifing aldı. 

Karşılama sonrası Kaymakamlık makamına geçerek ilçenin tarihi, kültürü, coğrafi yapısı, ihtiyaç ve sorunlarla ilgili bir brifing alan Vali Mahmut Çuhadar, brifingde ilçede yürütülen çalışmalar ile eğitim, sağlık, tarım, hayvancılık ve kırsal kesime yönelik çalışmalar değerlendirilip, sorunların tespiti ve çözüm önerileri konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Çuhadar, Çelikhan’da vatandaşlara sunulan kamu hizmetleri ile ilgili Çelikhan ilçe kurum amirleri ile bir toplantıya katıldı.
Toplantıda kamu görevlilerini ve idarecileri uyaran Vali Mahmut Çuhadar,"Yönetim anlayışımız vatandaş olarak buradayız ama vatandaşı kucaklayan vatandaşı sarıp saran onun yaralarına merhem olmaya çalışan bir yönetim anlayışımız olmadır. Vatandaş odaklı olmayan ve her şeyi ben biliyorum. Siz hiçbir şey bilmezsiniz anlayışıyla iyi idareci, iyi yönetici iyi hizmette veremez. Ancak vatandaşı dinleyen onun dertlerine çözüm için can kulağıyla dinleyip ona kulak veren çözüm yolunda bir gayret sarf eden kamu görevlisi gereğini yapmış gereğinin miladını yerine getirmiş olur. Aksi durumda istenilen bu değildir bizim sizinle her daim irtibat halinde ve her daim iletişim halinde olacağımız her daim kaymakam beye ulaşacaksınız bir sorun varsa zaten kaymakam bey bize ulaşır. Sizi de vatandaşımız her daim aradığında ulaşılabilir olsun "ben cumartesi günü keyfime bakarım, Pazar günü işime gücüme bakarım saat 17:00’den sonra (yani 5’ten sonra) yatarım dinlenirim anlayışı kamu yönetimi ve kamu anlayışı değildir. Bizim devlet anlayışımız 24 saat vatandaşa hizmet edip, vatandaşın derdini 24 saat dinleyen bir anlayıştır."dedi.

'Her ilçede kaliteli kamu hizmeti olmasa olmazımızdır'

Yapılmayan sorunları gerekli mercilere iletilmesi gerektiğini belirten Vali Mahmut Çuhadar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kısacası arkadaşlar bunu vatandaşla direk ve yüz yüze teması olan kişiler olacağız. Kamu hizmeti olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Sizde vatandaşın ne tür problemi varsa onun derdini dinleyerek onun için ne gerekiyorsa bu yönde adım atmaya hazır olacaksınız. Bunun dışındaki anlayışla açık ve net soruyorum vatandaş odaklı olmayan onu yüksekten herseyi ben bilirim anlayışı bizim anlayışımız olamaz. Bu çağın devlet yönetiminde ve kamu anlayışı olamaz. O yüzden birliktelik kaliteli kamu hizmeti yönetenleri oluruz. Bu her ilçede kaliteli kamu hizmeti olmasa olmazımızdır. Onun için burada yapılacak sorunları burada yapacağız. Yapılmayan sorunları gerekli mercilere göndereceğiz. İnşallah çözüm yolunda bir takım gelişmeler sağlarız"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha