Unutmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günümüz 1 Mayıs’a sayılı günler kala bu ülkenin emeği ile geçinen tüm kesimleri olarak adeta yosunlu taşlara basarak kara bir suyu geçtiklerini ifade etti.

Unutmaz, “Adına ister kriz diyelim isterse ekonomik dalgalanma sonuç değişmiyor. Ülkemizin adım adım içine itildiği ekonomik, siyasal, toplumsal bunalım gittikçe derinleşiyor. Rekor üstüne rekor kıran işsizlik, hayat pahalılığı soframızdaki ekmeği küçültüp, geleceğe güvenle bakmamızın önüne set çekiyor. 

Ekmek kadar su kadar, hava kadar ihtiyaç duyduğumuz haklarımız ve özgürlüklerimiz demokrasinin, adaletin, hukukun son kırıntılarının da rafa kaldırıldığı bu dönemde her geçen gün daha fazla sınırlanıyor.”dedi.

-“EMEĞE KÖLELİK DAYATAN BU DÜZENDE HEPİMİZ KAYBEDİYORUZ”

Emek karşıtı, sermaye yanlısı neo liberal politikaların, vahşi kapitalizmin acımasız bir şekilde sürdürüldüğü bir ülkede herkesin kaybettiğini vurgulayan Unutmaz, açıklamsına şöyle devam etti:

“Elimizden alınanları tek tek alt alta yazmaya kalksak sayfalar yetmez. Kamu hizmetleri alanını kârı esas alan piyasaya, vatandaşları müşteriye, bizleri ise iş güvencesi tamamen ortadan kaldırılan kapı kullarına dönüştürmek için. Ülkenin stratejik işletmelerini, fabrikalarını birkaç yıllık kârı karşılığında, arazileri ile birlikte satıp çalışanları işsiz bıraktılar. Şekerden, tütüne, enerjiden kağıda, etten samana ülkeyi dışarıya bağımlı hale getirdiler. Tek derdi daha fazla kâr elde etmek olan özel sektörde çalışanların aleyhine ne varsa tek tek klonlayıp kamu alanına aktardılar. Her kamu idaresi kendine uygun bir kamu personel rejimi yaratır’ diyenler en başından beri iş güvencemize göz diktiler. Bizi devlete kapağı atıp yan gelip yatan, her türlü dokunulmazlığı olan verimsiz’ bir güruh gibi gösterdiler. Reform, dönüşüm gibi yaldızlı, süslü kavramlarla temel haklarımızı tek tek ortadan kaldırdılar. Az personelle, çok iş yapmayı esas alıp angarya çalışmayı artırdılar. İstihdamı bin parçaya bölüp güvencesiz-sözleşmeli-taşeron-ücretli istihdamı, bizi birbirimizin rakibi haline getiren iş yükümüzü artıran performans sistemini, kuralsız, esnek çalışmayı tüm kamuya yaydılar.”

Unutmaz, kariyer ve liyakati ortadan kaldırdırdıklarını vurgulayarak, siyasal kadrolaşmayı tüm kamu emekçilerini kapsar hale getirmek için hem işe almada hem görevde yükselmede mülakatın ağırlığını artırıp torpilin, kayırmanın kapısını sonuna kadar açtıklarını ifade etti.

-“OHAL’İ FIRSATA ÇEVİRİP 140 BİNE YAKIN KAMU EMEKÇİSİNİ İŞİNDEN ETTİLER”

Yaşanan gerçek hayat pahalılığını perdelemek için rakamlara takla attıran TÜİK’in resmi enflasyonuna dayalı artışlar ile maaşları  yoksulluk sınırından uzaklaştırıp açlık sınırına yaklaştırdıklarını vurgulayan Unutmaz, şunları kaydetti:

“OHAL’i fırsata çevirip 140 bine yakın kamu emekçisini sorgusuz, sualsiz işinden ekmeğinden ettiler. Çalışma hakkımızı iş güvencemizi fiilen ortadan kaldırmak için OHAL KHK’leri ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu başta olmak üzere yasalarda, yönetmeliklerde anayasaya aykırı olarak kalacak değişiklikler yaptılar. Sonuç olarak, kendilerine uygun bir kamu ve personel rejimi yaratma konusunda ciddi mesafe kaydettiler. Ancak bu onlara yetmiyor. Bugüne kadar torba yasalarla, KHK’lerle, OHAL ile sınırlanan, fiilen kullanılamaz hale getirilen iş güvencemizi tamamen ortadan kaldırmak için yeni bir ‘personel reformu paketi’ açıklamaya hazırlanıyorlar. Kısacası bugüne kadar haklarımızın tek tek elimizden alındığı, yoksullaştırıp güvensizliğe itildiğimiz düzene ‘istikrar’ diyenler, kraldan çok kralcı kesilenler kendinden bekleneni yapmaya devam ediyorlar.”

 “BİRLİĞİ, DAYANIŞMAYI, MÜCADELEYİ BÜYÜTMEK BİZİM ELİMİZDE”

Unutmaz, “Bugün önümüzde iki yol var. Ya iş güvencemiz başta olmak üzere temel taleplerimize birlikte sahip çıkıp emeğin birleşik gücünün zaferlerine bir yenisini ekleyerek hep birlikte kazanacağız. 

Ya da bugüne kadar aldığımız darbelerin üstüne bir yenisinin eklenmesine izin verip hep birlikte kaybedeceğiz. Biz karanlığın zifiriye döndüğü zamanlarda bile yarına dair umudumuzu hiç yitirmedik.  Bugünden yarına umut biriktirmeye devam ettik.”dedi.

-“SONSUZ GÜZELLEŞECEK DÜNYA BİZ KURDUĞUMUZ ZAMAN”

Unutmaz, ekonomik krizin faturasının emekçilere yıkılmadığı,emeğin sömürülmediği bir dünya kuracaklarına inandıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Herkesin güvenceli ve insanca çalıştığı bir işinin olduğu, kimsenin cinsiyetinden, kimliğinden, inancından dolayı ikinci sınıf yurttaş muamelesi görmediği, eşit yurttaşlığın, barış ve kardeşliğin hakim olduğu, Sendikal hak ve özgürlüklerin, hak arama yollarının önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı, düşünmenin, düşünceyi ifade etmenin, itiraz etmenin cezalandırılmadığı, emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu bir dünya ve ülke istiyoruz. Biz kurduğumuz zaman, sonsuz güzelleşecek bir dünya ve ülke için güvencesizliğe, işsizliğe, yoksulluğa teslim Olmayacağız. Umudu ve mücadeleyi büyütmek İçin 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız.

Barış ve huzur içinde kardeşçe yaşayacağımız güzel günlere hep birlikte omuz omuza yürümek, için 1 Mayıs saat 10-17.00’ saatleri arasında Uzay Süper Center önündeyiz.” 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha