Adıyaman’a bağlı Yazıbaşı köyünde oturan ve YKS sınavından 321 puan alarak Adıyaman Üniversitesi Turizm Rehberliği bölümünü kazanan ve doğuştan yürüme engeli olan Esra İsot’un tek hayali yetkililerin ve hayırseverlerin yardımlarıyla akü sandalyesinin olması ve tek hayali olan üniversiteye sıralarına oturmak.

4 çocuklu İsot ailesinin en büyük kızı olan Esra, maddi durumlarının yetersiz olması nedeniyle yetkililerden yardım istiyor.

"Hayalime kavuşmam için yardım bekliyorum"

Üniversiteyi kazanmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Esra İsot, gazetecilere yaptığı açıklamasında, şunları dile getirdi:

"Ben şimdi üniversiteye gideceğim onun için bir akülü sandalyeye ihtiyacım var. En azından okuluma daha rahat gider gelirim. Akülü sandalyem olmasa kampüs içerisinde zorlanırım ama akülü sandalyem olursa okul içerisinde kimseye muhtaç olmadan rahar rahat hareket edebilirim. 321 puan alarak Adıyaman Üniversitesi Turizm Rehberliği bölümünü kazandım. Eğer akülü sandalyem olursa hayalim olan üniversiteme giderim ama olmasa üniversiteye gidemeyeceğim. Yetkilerden hayırsever insanlardan okula gitmem ve hayalime kavuşmam için yardım bekliyorum."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha