Adıyamanlı üniversite mezunu İbrahim Alp,  terzilik mesleğine olan aşkı, yok olmaya yüz tuttuğu ve artık çırak, kalfa yetiştirilemediği için teknolojiye yenik düşen mesleğin gelecek nesillere ulaşması adına umut oluyor.

Terzilik mesleğini icra ederken, aynı zamanda eğitimine devam eden 24 yaşındaki İbrahim Alp, Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümünü başarıyla tamamladı.

Aldığı diplomaya rağmen mesleğini sürdüren Alp, terzilik mesleğinin kendisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, işsiz dolaşan ve iş arayan tüm gençlere bir mesleğe yönelmeleri tavsiyesinde bulundu.

"Üniversite hayatım mesleğimden uzaklaştırmadı"

Küçük yaşta başladığı terzilik mesleğinde ustalık seviyesine ulaştığını dile getiren Alp, PHA muhabirine yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"12 yaşında çırak olarak başladığım ve 12 yıldır devam ederek bugün ustalık seviyesine geldiğim mesleğimi çok seviyorum. Bir yandan mesleğimi icra ederken diğer taraftan da eğitim hayatıma devam ettim ve üniversiteden mezun oldum. Ancak bu bile beni mesleğimden uzaklaştıramadı. İnşallah bundan sonra da, bana bu mesleği öğreten Abdulbaki ustam ile birlikte bu işi daha da ilerilere götürüp, gelecek nesillerin de bu mesleği daha yakından tanımasına katkı sağlarız."

"Genç kardeşlerim meslek edinsin"

Terzilik mesleğinin aslında zevkli bir meslek olduğunu da sözlerine ekleyen İbrahim Alp, “Terzilik aslında hiçbir zaman ölmeyecek ve öğrenilmesi gereken bir meslek. Aynı zamanda çok da zevkli bir meslek, her seferinde yeni şeyler üretiliyor. Genç kardeşlerime bu mesleğe yönelmeleri tavsiyesinde bulunabilirim." dedi.

Pandemi süreci nedeniyle okulların tatil edilmesiyle babasının yanında çırak olarak çalışmaya başlayan 12 yaşında ki Eren Alp ise,"Okullar kapandı bende babamın yanına gelip, terzide çırak olarak işe başladım. Bu pandemi sürecinde yavaş yavaş meslek sahibi olma yolunda, babam gibi usta olmak istiyorum. İnşallah hem okulu hem de mesleğimi en iyi şekilde ilerlete bildiğim kadar ilerletmeyi düşünüyorum. İnşallah, başarılı olurum."dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha