Adıyaman merkeze bağlı Yazıbaşı (Azikan) köyünde ikamet eden 20 yaşındaki bedensel engelli Esra İsot, bu yıl kazandığı Adıyaman Üniversitesi Turizm ve Rehberlik Bölümünü okuyacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Heyecanla üniversiteye başlamayı bekleyen Esra, geçtiğimiz günlerde basın mensuplarının aracılığı ile yürüme engeli olması nedeniyle akülü sandalyeye ihtiyacının olduğunu duyurmuştu.

Esra'nın çağrısına duyarlılık gösteren iş adamı Hasan Berkcan, Esra'nın akülü sandalyesini temin etti.

Sandalyeyi teslim etmek üzere, Adıyaman Sosyal Hizmetler Vakıfı Müdürü Mehmet Şimşek, Cemil Özkan, Adem Arpacı, İbrahim Gülen hazır bulundu.

"Dünyalar benim oldu"

Akülü sandalyesine kavuşan Esra, artık okul hayaline engel kalmadığını belirterek, şunları dile getirdi:

"Dünyalar benim oldu Hasan Berkcan ağabeyime teşekkür ederim. Sürekli bizlerle görüştü hep ilgilendi. Allah kendilerinden razı olsun. Okuluma hayallerime bir engelim kalmadı. Benim bu sorumu hemen çözdüler hayalimde olan ve her zaman böyle bir akülü arabam olsun diye hayal etti. Ve gerçekleşti hedeflerimize eğitimime Hasan Berkcan ağabeyime sayesinde kavuşacağım çok mutluyum Allah kendisinden razı olsun."

"O'nun mutluluğu bizim mutluluğumuz"

İş adamı Hasan Berkcan ise, Esra'nın çağrısını duyunca hemen yardımcı olmak istediğini belirterek, "Haberi yapan gazeteci arkadaşlar ile irtibata geçtim ve sağ olsunlar onlarda bizi aile ile görüşmemizi sağladılar. Esra’nın eğitimine devam edeceğinden dolayı mutluyum. Dostlarımız sağ olsun bugün akülü sandalyeyi köye götürerek teslim ettiler. Bundan sonraki öğrenim hayatında Esra’ya başarılar dilerim. Onun mutluluğu bizim mutluğumuz oldu."ifadesini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha