Ulubey, mesajında "23 Nisan 1920'de, egemenliğin kayıtsız şartsız millete verildiği gündür."dedi.

"Kuruluş ve kurtuluş mücadelesinin eşsiz lideri Mustafa Kemal Atatürk, ülke kurtarışında ortak aklı egemen kılarak Meclis 'in işlevinin ne kadar önemli olduğunu, Meclisle birlikte karar almayı başarının anahtarı olarak görmüş bu anlayışla Milli mücadelede başarılı olmuştur" diyen Ulubey, şu ifadeleri kullandı: 

23 Nisan 1920, Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete verildiği gündür.

Kuruluş ve kurtuluş mücadelesinin eşsiz lideri Mustafa Kemal Atatürk, ülke kurtarışında ortak aklı egemen kılarak Meclis 'in işlevinin ne kadar önemli olduğunu, Meclisle birlikte karar almayı başarının anahtarı olarak görmüş bu anlayışla Milli mücadelede başarılı olmuştur.

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir.

Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tam 101 yıl önce çocuklara armağan etti.

Atatürk, "Vatanı korumak çocukları korumakla başlar", "Çocukları her türlü ihmal ve istismardan korumalı ve onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel olarak ele alınmalıdır." der.

Konu çocuklar olunca hasasiyetim iki kat artıyor. Çocuklarla ilgili acı bir gerçeği paylaşmayı önemli buluyorum.

#ÇocuklarZorlaEvlendiriliyor

Ülkemizde çocukların durumu kaygı verici.

2020 yılı Türkiye Çocuk Evlilikleri Raporu' açıklandı .Rapora göre bir yılda 18 yaş altı 13 bin 14 kız çocuğu evlendirildi. Oysa çocuklar çocukluğunu yaşamalıdır.

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk' ün , 23 Nisanı dünyada bir ilk olarak çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ve tüm dünya çocuklarının birlikte el ele kutladığı, en önemlisi de dünya barışının ve kardeşliğinin en güzel örneğidir bu bayram.

#MilliBayramlarımız

#19Mayıs1919 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

#23Nisan1920 , Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

#30Ağustos 1922 Zafer Bayramı

#29Ekim1923 Cumhuriyet Bayramının o anlamlı ve çoşkulu kutlamalarını özlüyorum.

#AtatürkSevgisiniYokedemezler

Statlardan Atatürk adını sildiler, müfreddattan Atatürk'ü çıkardılar, Andımız'ı yasakladılar, madalyalardan Atatürk kabartmasını kaldırdılar,

Şimdi ise Mersin'in Çamlıyayla İlçe Millî Eğitim Müdürü Atatürk'ün Nutuk'unu yasaklasa da Atatürk sevgisini bu halkın yüreğinde silemezler.

Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerinin ışığında yolumuz aydınlanmaya devam edecektir. Ve o ışık hiç bir zaman sönmeyecektir.

23 Nisan 1920' de Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte egemenlik halka geçmiştir.Ve demokratik yönetimin temeli atılmıştır.

İstiklalimizi gelecek kuşaklara emanet eden yarının teminatı olan çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak hepimizin öncelikli görevi olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün çocuklarımızın

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.

Ülkemizi esaretten kurtaran ,Cumhuriyetimizi kuran Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü,silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyorum.

Fatma Ulubey

#23Nisan

Kaynak : PHA

Kaynak: pha