Tütüne getirilmeye çalışılan yasaklamalara karşı tütün üreticilerini ve tütüncü pazarı esnafını ziyaret etmesinden dolayı soruşturma geçirip para cezası alan ve bir yılı aşkındır yargılanması devam eden Gazeteci-yazar ve aynı zamanda Adıyamanlılar.net Haber Sitemiz yazarlarından olan Fatma Ulubey’in duruşması 27 Eylül Cuma günü yapılacak.

Gazeteci Fatma Ulubey konuyla ilgili açıklamasında; “Adıyaman’ın en önemli geçim kaynağı olan, yüz binlerce insanımızın ekmek kapısı Tütüne getirilmeye çalışılan yasaklamalara karşı tütün üreticilerini ve tütüncü pazarı esnafını ziyaret ettim. Orada yaptığım sağduyulu açıklamalar, bana iddia edilen suçun aksine, oradaki halka taşkınlığa meydan vermeden yasal çerçevede haklarını aramaları gerektiğini ve kalabalık toplumu sakin olmaya davet ederken soruşturma geçirmeme neden oldu . Soruşturma ve akabinde para cezasına çarptırıldım. Bir yılı aşkın süredir yargılanıyorum.

27 Eylül Cuma günü duruşmam var. Ben sadece Tütün üreticilerinin alınterini savundum. Başka hiç bir geliri olmayan, ailesinin tek geçim kaynağı olan Tütün de ellerinde alınırsa Adıyaman ilimiz zaten ırgatlığa mahkum ve daha da yoksullaşır dedim. Üretim bitmesin dedim. Yerli ve milli anlayışa değindim. Tütün üreticilerini, çiftçilerimizi tarlada dinledim, onların ne kadar zor koşullarda çalıştıklarına tanık oldum. Yoksullukları içimi acıttı. Sorunlarını benimle paylaştılar. Tüm bu sorunları ben de kamuoyuyla paylaştım. Gerek basın kimliğim, gerek siyasi kimliğim gereği o ortamda olmam, sorunları gündeme taşımam gayet doğal bir davranıştır.

Hakkını arayan emekçilerin zorlu süreçlerinde yanlarında yer almamın soruşturmaya neden olması demokrasinin geldiği noktayı gösteriyor. Böyle bir süreç içerisinde olmamdan dolayı derin üzüntü duyuyorum. Emeği kutsal bilen bir siyasi anlayışın temsilcisi olarak çiftçilerimize, tarım emekçilerimize destek vermekten çekinmeden devam edeceğim. Onların makul ve insani taleplerini hayata geçirmek adına sunduğum desteğin karşılığı yargılanma, duruşma salonları olmamalıdır, İşçinin, emekçinin alın terini savunmak suç olmamalıdır.

Hak Hukuk Adalet Sloganı ile çıktığımız bu yolda Emeğin Alınterini savunmaktan asla vazgeçmeyeceğim. İnsanca yaşama mücadelemizin doğru anlaşılacağına ve tüm aksaklıklara rağmen adaletin tecelli edeceğine inanıyorum.
Bu süreçte desteklerini her zaman yanımda hissettiğim partililerime, dostlarıma ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim. Saygılarımla” dedi.

Editör: Adıyaman Haber