“Aslında koşullar elverişli olsa hastanelerimizde Covid- 19 tedavisi yapılırken, aynı anda eşzamanlı terapi de yapılsa ne güzel olurdu!...Buradan bu çağrıyı yapmış olayım. Çünkü Hastaların morale çok ihtiyacı var” diyen Ulubey yazılı açıklamasında;

"BİR KEZ DAHA "YAZOM" CORONAYA DİKKAT ADIYAMAN!..

Aslında hepimizin içinde bulunduğu ruh halini düşünerek yazıya biraz mizah katmak istedim. Yazom kelimesi bizim Adıyaman ilimizin yöresel şivesidir,çok da severim. Yazıyorum anlamındadır. Yazom yazom anlamorlar!...Ya da anlatom,anlatom anlamorlar!...
 

Bu Sabah ilk işim hastenede Covitli hastaları sormak oldu, bu sebeple hastanede tedavi gören bir teyzemizle, bir ablamızla kısa süreli de olsa konuşma fırsatı buldum, durumlarını sordum. Bizi merak etmeyin,Allah kimseyi düşürmesin, fakat siz dışardakiler çok AMA çok dikkat edin, durumun ciddiyetini lütfen fark edin dediler. Ben de bu çağrıyı buradan dillendiriyorum.

Onların gülümsemesi için biraz takıldım , gülümsemeleri beni de Mutlu etti. Moralinizi her daim yüksek tutun dedim.
 

Yani Covitli hastalar diyor ki , "düşme ,hele bir düşte gör!..".

Aslında koşullar elverişli olsa hastanelerimizde tedavi yapılırken, eşzamanlı terapi de yapılsa ne güzel olurdu!...Buradan bu çağrıyı yapmış olayım. Çünkü Hastaların morale çok ihtiyacı var.
 

Adıyaman ilimizde de durum çok ciddi. Vaka sayısı hızla artıyor. Bu tehlikeye sürekli olarak köşemde dikkat çekmeye çalıştım. Şu an hastaneler dolu, çok ağır olmayan hastalar evlerinde karantina altında.
 

Adıyaman’da Pandemi de görev alan doktorlarımızın, sağlık çalışanlarımızın işi gerçekten zor. Hastalara yetişemiyorlar. Bu koşullarda Onlara destek olmamız gerekir, hiç süphesiz en büyük destek kurallara uymakla olur, sağlıkçılarımızın isteği de bu, Sosyal Mesafe-Maske-Hijyen kurallarına uymak!...
 

Sadece Adıyaman'da değil, ülkemizde ve tüm dünyada ciddi bir sorun olmaya devam eden Kovid- 19 enfeksiyonu ülkemizde de ciddiyetini koruyor. Defalarca yazdım tekrar vurgulamak ve bu konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Adıyaman İlimiz genelindeki vaka sayısı net söylenmemekle beraber gün geçtikçe yüseliyor. Vaka sayısındaki bu artışın büyük nedenlerinde biri de sosyal mesafenin korunmaması ( düğünler, sünetler sosyal etkinlikler rahat bir şekilde devam ediyor.)Ne yazik ki tüm bu olanlara baktığım zaman durumun vahametini öngürebiliyorum. Dolayısıyla değerli Adıyaman halkı bu çağrıma lütfen kulak veriniz!..
 

Acil durumlar söz konusu olmadıkça evde kalalım.Biliyorum kolay bir durum değil,sizi anlıyorum.Ama canınız söz konusu. Hiçbir şey canınızdan ve sevdiklerinizin canından daha önemli değildir.

Bakın bu virüs sürekli "mutasyon" geçirmesi ve farklı semptomlar göstererek hastalığın saptanmasında bilim insanlarını bile şaşırtıyorken sizin bu tehlikeyi umursamamanız doğru değildir. Daha önceleri genç yaştakilerin bu Virüse yakalanmayacağı söylentisi şimdi yerle bir oldu. Hatta bugün bir bebeğin bile yakalandığı bana söylenildi.
 

Daha önceleri "ateş, kuru öksürük, boğaz ağrısı, yorgunluk , ishal, baş ağrısı" gibi semptomların olduğu Coronavirüste şimdi farklı belirtilerle de ortaya çıktığı uzman doktorlar tarafından söyleniliyor.

Anlayacağınız karşımızda bilmediğimiz bir düşman var!.. Birçok vaka semptom göstermeden ortaya çıkıyor. Bu sinsi Virüse çok AMA çok dikkat etmeliyiz.
 

Vaka sayısındaki artışı kontrol altına almak amacıyala daha sıkı ek tedbirlere ihtiyaç vardır. Yasakları sevmiyorum ama Sosyal etkinlikler tamamen kaldırılmalıdır, örneğin düğünler, nişanlar, hiç aralıksız devam ediyor, riske aldıran yok,

Sadece Adıyaman'da değil, ülke genelinde de insanların büyük bölümünün umursamazlık- boşvermişlik havasında bazen de işe kadercilik anlayışıyla yaklaşanlar var. Velhasıl bir kayıtsızlık başını almış gidiyor.

Oysa yaşamak için direnmeliyiz....

Toplumca yine bir araya geleceğimiz, sevinçlerimizi ,acılarımızı paylaşacağımız, insanlığın kucaklaşacağı günlere yeniden kavuşmak için,

Değerli Adıyaman halkı, bir kez daha yazom lütfen Coronavirüse dikkat edin!..

Bütün hastalarımıza acil şifalar diliyorum, yakınlarını kaybedenlere sabırlar diliyorum." dedi.

Editör: Adıyaman Haber