Adıyaman’da tütüne getirilen yasaklar nedeniyle tütün üreticilerinin eylemine destek verdiği iddiasıyla 4 yıldır yargılanan ve duruşması ertelenen Siyasetçi yazar Fatma Ulubey,  Adıyaman Adliyesinde görülen davanın 4’üncü duruşmasında verdiği ifadeleri paylaştı.

Ulubey, şunları kaydetti:

“2017’den beri Adıyaman’ın geçim kaynağı ekmek teknesi tütün dediğim için tütüncüler pazarında tütüne dair yasaklar getirildiği için üreticiler tütüncüler pazarında toplanmıştı, bende onlara destek amaçlı orada bulundum. Orada ki coşkulu kalabalığa; ‘arkadaşlar taşkınlığa meydan vermeden yasal çerçevede haklarınızı arayın’ dedim ve bu söylem karşıma suç olarak geldi. Ve ben 4 yıldır yargılanıyorum. Çiftçinin alın terini savunmak asla savunmanın adresi adliye koridorları olmamalı. Biz bu ülkenin adaletine, yargısına, hukukuna, her şeye rağmen güvenmek, her şeye rağmen çiftçinin alın terini savunmak onların ekmek teknesini savunmanın suç olmayacağına inanıyorum.”

Fatma Ulubey, “Bugün de bir duruşmam vardı, tekrar Eylül’ün 15’ine ertelendi yani dilerim bir an önce beraatimiz gerçekleşir, ben gerçekten çok üzgün ve şaşkınım. Adıyaman dendiği zaman akla gelen tütündür, başka bir ekmek kapısı yoktur Adıyaman’ın." dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha