Fatma Ulubey mesajında; “Bugün içinde bulunduğumuz hassas dönem bize bir kez daha gösterdi ki küresel güçlerin yeni savaş yöntemleri ve oyunlarıyla baş başayız.. Ve bugün bu oyunlarla yeniden birlikte mücadele etmek zorundayız. Bu ruh Çanakkale ruhudur. Çanakkale ruhunu ve emperyalist güçlere karşı milletçe verdiğimiz onurlu direnişi asla unutmamalı, unutturmamalıyız.

Çanakkale, emperyalist güçlerin hiçbir zaman aşamayacağı bir cesaretin, azmin ve duruşun simgesidir.

Tutsaklığın karşısında siper olan, olağanüstü fedakârlık ve kahramanlık örneğiyle, her türlü imkânsızlığa, yokluğa rağmen birlik, beraberlik ruhuyla mazlum milletlerin emperyalizme karşı onurlu mücadelenin Zaferidir. Ve Çanakkale Zaferi aynı zamanda günümüz dünyasında mazlum milletlerin, ülkelerin her türlü emperyalist saldırıları ve işgalleri karşısında yol gösterici, ışık tutan çok önemli ve büyük bir derstir, destandır.

Bu destanı yazdıran eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, nice adsız kahramana minnettarız. Atatürk 'ün dehası, öngörüsü ve mücadele azmi bizlere rehberdir.

Bakın Churchill ne demişti;

Türkler, Çanakkale’yi zorlayan çağının en ileri tekniğine sahip güçler karşısına adeta bir kale gibi dikilmişlerdir."

Tarihin en büyük ve en zorlu savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale'de hem karada hem denizde verilen bir mücadelede onlar geri dönmeyi asla düşünmediler. Bu vatan için canlarını seve seve feda ettiler.

Bundan 105 yıl önce dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek 'Çanakkale Geçilmez Destanı'nı yazdıran, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun Silah arkadaşları olmak üzere tüm Çanakkale Şehit ve Gazilerimizi rahmet, şükran ve saygı ile anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

Editör: Adıyaman Haber