18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 104. yıldönümünü kutlayan Fatma Ulubey, “Çanakkale, birlik ve beraberliktir. Bir ülkenin yoktan var edilişi, emperyalizme karşı bağımsızlık destanıdır. Büyük imkânsızlıklar ve zorluklar içerisinde yapılan bu zorlu mücadele unutulmayacak,   yarınlarımıza ışık tutmaya devam edecektir. Çanakkale ruhu sonsuza kadar yaşayacaktır.

Çanakkale, "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum " Diyen Mustafa Kemal Atatürk ve vatanının bağımsızlığı için göğsünü siper edenlerindir. Bağımsızlığın, özgürlüğün, direnişin, onurun adıdır Çanakkale,

Sadece ülke değerleri etrafında inancı, kökeni hiçbir fark gözetmeksizin Türk' üyle, Kürt' üyle, Alevi' siyle, Sünni' siyle,  Azeri' siyle, Laz' ıyla, Çerkez' iyle birlik ruhunun adıdır Çanakkale!

 Çocuk-genç demeden,  kadınıyla-yaşlısıyla omuz omuza verilmiş,  emperyalist güçlere tarihte emsali görülmemiş bir ders verilmiştir.

Çanakkale Zaferi, yalnız bizlerin değil tüm mazlum milletlerin emperyalizme karşı kazandıkları ilk zaferdir aynı zamanda. 

O yenilginin acısını unutmayanlar ülkemiz üzerindeki emellerinden vazgeçmemişlerdir. Emperyalist güçlerin oyunlarına gelmemek için bizim içerde ve dışarıda güçlü olmamız gerekir. Birbirimizi ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan birlikte yaşamayı başarmak zorundayız.

Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz birlik-beraberlik gücü ve ruhudur. Çanakale ruhundaki, birlik ve beraberliği hep birlikte yakalamamız,  yaşatmamız dileğiyle...

Bizlere bu büyük zaferi armağan eden,onurunu ve gururunu yaşatan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun değerli sillah  arkadaşları olmak üzere canlarını bu uğurda kahramanca feda eden şehitlerimizi rahmet,saygı ve minnetle bir kez daha anıyoruz. Ruhları şad olsun. Saygılarımla.” Dedi.

Editör: Adıyaman Haber