Başkan Kılıç, açıklamasında, ilçeye 500 günde yaptığı hizmetlerini ve acil çözüm bekleyen sorunlarını çözüme kavuşturduklarını aktardı.

Kılıç, Tut’un uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak makine-ekipman parkını güçlendirdiği vurgulayarak, artan maliyetlere rağmen ise su fiyatlarında da indirime gittiklerini kaydetti.

Göreve gelirken verdiği sözleri bir bir yerine getiren ve belediyeye kaynak sağlamak için arayış içerisine giren Kılıç, ikili ilişkilerini de kullanarak, partisi CHP’nin de desteğini aldı ve ilçedeki büyük değişim hamlesini başlattı. İlçenin eski ve yeni halini görerek değişimi yaşayan vatandaşlar ise 'Tut’da artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Başkanımız önemli ve faydalı icraatlar yaptı' ifadesini kullandı.

"Başarımızda en büyük pay, Tut halkına ait"

Başarısında en büyük payın kendisine güvenen, destek veren Tut halkına ait olduğunu ifade eden Başkan Kılıç ise, halktan aldığı bu desteğin, sorumluluklarını daha da artırdığına dikkat çekti.

Göreve geldikten sonra ilk olarak ilçenin acil ihtiyaçlarını çözmek adına kısa vadede çözüm yolları aradığını belirten Kılıç, şu ifadelere yer verdi:

"Hizmet üretmemizin ilk koşulu olarak, iş makinesine ve olası yangınlarda can ve mal kayıplarını önlemek için itfaiye aracına ihtiyacımız vardı. İş makinesi ihtiyacımızı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş ile paylaştım. Kendisi bir an bile tereddüt etmeden, ilçemize 1 adet iş makinesi gönderilmesi talimatını verdi ve bu araç kısa sürede geldi. İtfaiye aracı eksiğimizi de CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Seyit Torun’a aktardım. O’nun desteğiyle 1 adet tam donanımlı aracı da, makine ve ekipmanı parkımıza kazandırdık. Şu an her iki araçta ilçe halkımızın hizmetinde çalışıyor."

"Kaynakları verimli kullandık"

Yaptıkları hizmetleri anlatırken, kaynakları verimli kullandıklarına vurgu yapan Kılıç, şöyle devam etti:

"Temizlik ve hijyene büyük önem verdik. Çöp konteynerlerini yenilerken sayıyı da artırdık. Ankara Yeni Mahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi Yaşar ile görüşmemiz sonucu ilçemize 50 adet konteyner ve 50 adet bankı hibe yoluyla, kasamızdan tek kuruş harcamadan kazandırdık. Fethiye mahallesindeki hastane lojmanı sokağının alt yapısını tamamladık ve kilit taşı döşemesini gerçekleştirdik. Cumhuriyet mahallesinde Cünüt yolu istinat duvarlarının yanı sıra ve parke taşı çalışması yapıldı. Bu arada, ilçe merkezimize en yakın nokta olan fakat yaya olarak bile yürüme imkanı olmayan Ulupınar mevkiinde 6 metre genişliğinde yol açarak halkımızın hizmetine açtık.

Reşadiye mahallemizde Çanakçı caddesini genişletirken, parke taşı döşemesini de gerçekleştirdik. Ekip olarak, anlık arıza ve ihtiyaçlarımız için çözüm sunabilen, aktif bir yapıya dönüştük. Orta ve uzun vadedeki sorunlarımıza da çözümler ürettik. Kurumsal yapıyı güçlendirdik. İlçemiz girişinden Kaymakamlık binasına kadar olan yolun parke taşı değişimine de başladık ve kısa sürede bitireceğiz. Hizmet yaparken, vatandaşın bütçesini de düşündük. Temizlik ve hijyen pandemi sürecinde daha da önem kazandığı için, artan maliyetleri halkımıza yansıtmak yerine şu fiyatlarında yüzde 20 indirime gittik. Bunu yaparken de sosyal belediyeciliği esas aldık. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi dolayısıyla ilçemizi belirli aralıklarla ve sıklıkla dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. Tek temennimiz salgının bir an önce son bulması. İlçemizi bu hastalıktan korumaya ve uzak tutmaya gayret gösteriyoruz."

"İzmir Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediyeyiz"

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını da açıklayan Kılıç "Pandemi dolayısıyla süreçte biraz gecikme oldu. Bu işbirliğinden de Tut’umuzun önemli tecrübeler ve kazançlar sağlayacağına inancımız tamdır." dedi.

Sosyal anlamda hizmet üretirken, milli ve dini bayramlara da önem verdiklerine işaret eden Başkan Kılıç, "Malum süreçten dolayı bu yıl ki kutlamaları tam coşkulu şekilde sokaklarda kutlayamadık belki ama örneğin 23 Nisanda sosyal mesafe kurallarına da uygun şekilde çocuklarımızı evlerinde ziyaret edip, hediyelerini takdim ederek sevindirmeyi başardık."dedi.

"Tut’u kalkındırarak bölgenin parlayan yıldızı yapacağız"

Tut’u her platformda güçlü ve etkin şekilde tanıtmayı görev edindiklerini söyleyen Kılıç, “İlçemizin markası olan dutumuzu daha geniş kitlelere tanıtmayı planlıyoruz. Her yıl dut hasadına katıldık. Dutumuzu fuarlarda tanıtıyoruz. Bu kapsamda İstanbul'da düzenlenen Adıyaman Tanıtım Günleri’ne katılarak ilçemizi en iyi şekilde temsil ettik. Pandemi süreci bittiğinde dutumuzu, yöresel ürünlerimizi ve turizm simgemiz olan yamaç paraşütü etkinliklerini daha geniş kitlelere duyuracağız.” diye konuştu.

Başkan Kılıç, ekibiyle birlikte, icraatlarına hız kesmeden devam edeceğini de belirterek "Tüm bu icraatları yaparken halkımızın desteğini yanımızda hissettik. Bundan sonra da onlardan alacağımız güç ve enerji ile el ele verip Tut’u kalkındırarak bölgenin parlayan yıldızı yapacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha