Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen Kent Konseyleri Başkanları ve Genel Sekreterlerinin katıldığı ve ilginin çok yüksek olduğu genel kurulda yeni yönetim kadroları belirlendi.Adıyaman Kent Konseyi Başkanı H. Sinan Temel’in de üye olarak katıldığı genel kurula tek liste ile gidildi ve üyelerin oyu ile listedeki isimler yeni göreve seçildi.

Genel kurul sonucunda Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin genişletişmiş yönetiminde ve aynı zamanda birliğin “Kültür, Sanat ve Turizm Komitesinde” görev alan Adıyaman Kent Konseyi Başkanı H. Sinan Temel yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Kent konseyleri arasında eşit ortaklık ve dayanışma temelinde sürdürülebilir işbirliğinin geliştirilmesini hedefleyen, hemşehri hukukunu esas alan bir anlayışla; kentlerin potansiyelini harekete geçirmeye çalışan ve ülkemizin tüm kentlerinde iyi yönetişimin temel prensiplerine dayalı kent konseylerinin kuruluşuna öncülük eden bir işbirliği ağının hayata geçirilmesi bağlamında faaliyetlerini yürüten Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin gün geçtikçe gerek nitelik gerekse nicelik olarak büyüyüp güçlendiğini görmek özellikle ‘Kent Konseyi’ bilincinin artması noktasında sevindirici bir gelişmedir. Zira kent konseyleri toplumun tüm renklerini bünyesinde barındırması özelliği ve bütün kurum ve kuruluşlarının temsil edildiği bir yapı olması bakımından, yerel yönetimin gelişmesi ve yönetişim anlayışının yerleşmesi bakımından önemlidir. Yakın gelecekte bu yapının daha da iyi bilinmesiyle ne kastettiğimiz daha da iyi anlaşılacaktır. Genel kurulda gündem dışı söz alarak bu minvaldeki görüşlerimi ifade etmemin yanında ilimizden de bahsederek Adıyaman isminin hafızalarda yer etmesini sağlamaya çalıştım. Genel kurulun üyelerimiz, kentlerimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, göreve yeni seçilen yönetim kadrosuna başarılar diliyorum.”

Editör: Adıyaman Haber