Türkiye Beyazay Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Ayla Pektaş, açıklamasında, kurulduğu günden bu yana engellilerin eğitim ve istihdamı yönünde çalışmaları yürüten Türkiye Beyazay Derneği'nin, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, engellilerin eğitimine destek olacak dev bir kampanyaya imza atacağını belirterek kampanyanın 1 yıl süreceğini kaydetti.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Nejla Sümer, ise  toplumun yüzde 11.6’sına yakın bir kesimini engelliler teşkil ettiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Ya doğum ile ya da trafik veya iş kazası sonucu bedende oluşan hasarlar neticesinde kişi engelli kalabiliyor. Engellilerin eğitime erişimi de sıkıntılı olabiliyor çoğu zaman. Bugün basına da yansıyan birçok haberde gördüğümüz gibi ilköğretimde kaynaştırma eğitiminde olan engelli öğrenci; akran zorbalığı ya da velilerin istememesi nedeni ile eğitimlerini yarım bırakmaktadır. Kurulduğumuz günden bu yana engellilerin eğitim ve istihdamı noktasında birçok kampanya ve proje yürüttük. Derneğimiz, Eğitim Her Engeli Aşar’ın ilk etabında 300 bine yakın engelli öğrencinin eğitim ile buluşmasına destek oldu... "

"7 bin 104 engelli öğrencimize 10 aylık eğitim bursu"

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde başlatacağımız kampanya ile de 7 bin 104 engelli öğrenciye 10 aylık eğitim bursu, eğitim materyali, barınma noktasında nakdi destek vereceklerini belirten Sümer, "Kampanyamıza destek olacak vatandaşlarımız ister cep telefonlarından 7392’ye DESTEK yazarak 5 TL destek verebilecek, ya da kampanya hesabına bağış yapabileceklerdir. En küçük destek bile bir engellimizin eğitim ile buluşmasına katkı sağlayacaktır. Kampanyayla ilgili her türlü ihtiyaç ve bilgilendirme www.beyazay.org.tr sitesinden yapılacak ve yapılan bağışlar takip edilebilecektir."dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha