İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen mesajında, "Mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmanın en önemli şartı bütün bireylerin birbirini anlayarak, destek vererek ve zorlukları göğüsleyerek ileriye bakabilmelerini sağlamaktır."dedi.

"Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını bilmek, sahip çıkmak ve bunlara kalıcı çözümler üreterek onların yaşama sevinci yitirmeden mutlu bir hayat sürmeleri için çaba göstermeliyiz"diyen Tunçmen, şu ifadelere yer verdi:

"Bu sorumluluk sadece engelli ve ailelerinin değil bütün kesimleri ilgilendiren teşhisten tedaviye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamından sosyal hizmetlerine kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken bir toplumsal bir konudur. Sağlıklı bir bireyin de engelli adayı olduğu gerçeğini unutmayarak engelli kardeşlerimizi sadece bir gün değil her gün hatırlayarak onlara gereken desteği vermeliyiz. Eğitimle her engelin aşılacağı inancıyla, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelli kardeşlerimizin sorunları hususunda yeni farkındalıklara vesile olmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha