TSK'nın Suriye'nin Afrin kentindeki PKK/YPG terör örgütüne yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı hakkında açıklamada bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği (TÜMŞAD) Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi, "Değerli arkadaşlar bildiğiniz gibi Türkiye Afrin'e Zeytin Dalı adı altında operasyon başlatmıştır. Ülkemiz için tehdit oluşturan Afrin bölgesine TSK'nın huzur ve barış tesisi için ve o bölge insanı kendi topraklarında güven içinde yaşaması maksadıyla Zeytin Dalı operasyonu 20 Ocak 2018 tarih itibariyle başlamıştır. Şu bilinmelidir ki hiç kimse İslam coğrafyasının huzur ve güvenliği davasında büyük ve üstün değildir. Amerika birleşik devletleri ve onun işbirlikçileri işlerine geldi mi çıkarlarına uygun olduğunda her yapılanı ülkemiz devreye girdiğinde her şey zor giriyor diyenler bizim muhatabımız değildir. Daha harekat başlamadan yani 5 gün evvel, ABD'nin bine yakın PKK'lı haini Tel Abyad'da naklettiği haberi alınmıştır. Suriye'nin kuzeyindeki ağır sorunların nedeni ABD ve kanlı müttefikler ise DAİŞ, PYD ve PKK'dan müştekimdir. Afrin gecen yıl oldu-bitti ile PYD tarafından kontrol altına alınmış ve ülkemize yönelen tehditler artarak devam ederken ABD 4 bin civarında TIR ile silah sevkıyatını yaparak kimin yanında olduğunu göstermiştir."dedi.

- ŞEHİT GAZİ AİLELERİ VE DERNEĞİ OLARAK SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ
 Alınan operasyon kararını olumlu karşıladıklarını ve Adıyaman Şehit Gazi Aileleri ve Derneği olarak desteklediklerini belirten Erdengi, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu nedenle gelinen süreç alınan operasyon kararını Adıyaman Şehit Gazi Aileleri ve Derneği olarak sonuna kadar destekliyoruz. Afrin'de Menbiç'te terör devletinin provaları yapılmaktadır. Amanos dağları Afrin acılan penceredir. Bu tarihe kadar hain ve kanlı eylemlerini anılan bölgeden gerçekleştirmişlerdir. Halep'in bu ilçesi terörizmin esaretinden kurtarılırsa Suriye'nin kuzeyinde hainlerin barınma imkanı kalmayacaktır. Zeytin Dalı harekatını gerçekleştirmeye başlayan TSK askeri hareketi yıldırım gibi hainlerin tepesine inmiş ve devam etmektedir. Türkiye uluslar arası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanmaya başlamış ve artık söz bitmiştir hareket aşamasına gelmiştir. Sivillerin zarar görmemesi için azami dikkat ve hassasiyet gösterilmiştir ve gösterilmeye de devam edilmektedir. Artık terör örgütü PYD, PKK'ya Afrin'in tabut Minbicin mezar olması için operasyonu sonuna kadar destekliyoruz. Türkiye artık tüm dünyanın dikkatini Afrin'e çekmeye başarmıştır. ABD Dış İşleri Bakanı Türkiye'nin kaygılarına kulak verdiklerini açıklamak durumdan kalmıştır. Madem yakın işbirliği diyorsanız o zaman ne arıyorsunuz? Hem Türkiye ile ortak olup hemde PYD PKK ile ortaklık kurmak cinayet ve ihanettir. Türk milleti bu tuzağa düşmeyecektir. Kuzeyden güneye yani Akdeniz'e ulaşma hedefi olan konulu hesapları artık bozulmuştur. ABD verdiği hiçbir sözde durmamıştır. En son olarak sözde Kuzey ordusunu kurmaya kalkarak bardağı taşırmıştır. Türkiye'nin teröristleri yakaladıkları yerde imha etmesi ertelenemez. İnancımız odur ki; Afrin'de hiçbir terör unsuru kalmadan hareket devam edecektir. Bundan kaçış ve kurtuluş yoktur Adıyaman Şehit ve Gazi Derneği olarak İslam coğrafyası huzur ve barışa kavuşana kadar Suriye esas ve gerçek sahiplerine teslim edilene kadar bütün İslam ülkelerinin bütün STK'ları devletimizin yanında olmaya davet ediyoruz. Gerekirse biz Adıyaman Şehit ve Gazi Aileleri gazi olan arkadaşlarımız tekrardan Afrin operasyonuna katılıp tekrar yeniden şehit olma mertebesine ulaşmaya talibiz."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha