12 yaşındaki Şevki Savran’a, 5 anaç sakız koyunu, 3 kuzu,  tablet veren TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik, Şevki’nin bir yıllık okul masraflarının da karşılanacağını bildirdi.

Çelik, Tarım ve Orman Bakanı Dr.Bekir Pakdemirli’nin sektöre verdiği en önemli desteklerden birinin de sürü büyütme ve yenileme desteği olduğunu belirterek,"Kuzularıyla verdiğimiz anaç sakız koyunların Şevki evladımızın sürüsünü büyütmesine, yenilemesine bereket katmasını diliyorum."dedi.

Çelik, Balıkesir’in Havran ilçesi Büyükdere mahallesinde Şevki’yi ziyaretinde yaptığı konuşmada, sadece 12 yaşında olmasına rağmen tüm ülkeye örnek olacak bir çobanlık yapan Şevki Savran’ı takdir ettiklerini, gurur duyduklarını, kendisiyle tanışmak, yaptıklarını yerinde görmek için Ankara’dan kalkıp buralara kadar geldiklerini belirterek, "Keşke, bütün insanlarımız mesleğini bu şekilde mükemmel olarak yapabilse. Şevki evladımız sektörümüz açısından bir simgedir."ifadelerini kullandı.

Nihat Çelik, küçük yaşına rağmen Şevki Savran’ın son derece tecrübeli, işini çok iyi bilen, mükemmel bir şekilde görevini yaptığını vurguladı.

Genel Başkan olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin destekleriyle sektörü getirdikleri noktadan gurur duyduğunu bildiren Çelik, “Edirne’den Kars’a kadar boydan boya bu ülkenin her noktasında yetiştiricilerimiz gece gündüz, yağmur çamur, kar kış, sıcak soğuk demeden büyük bir özveriyle çalışmakta, hayvan sayısını, et ve süt verimini artırmaya gayret etmektedir. Bunlardan biri de Balıkesir’in Havran ilçesi Büyükdere mahallesinden yaşayan Şevki Savran evladımızdır.” dedi.

"Şevki’nin yaptıklarından gurur duyuyoruz"

Sadece 12 yaşında olmasına rağmen tüm ülkeye örnek olacak bir çobanlık yapan Şevki Savran’ı takdir ettiklerini, kendisiyle gurur duyduklarını belirten Çelik, şöyle devam etti.

"Keşke, bütün insanlarımız mesleğini bu şekilde mükemmel olarak yapabilse. Kendisiyle tanışmak, yaptıklarını yerinde görmek için Ankara’dan kalktık buralara kadar geldik.

Şevki evladımız, işine olan sevdasını, bilgisini sosyal medyaya yansıtarak örnek bir iş yapmış ve sektörümüze çok önemli bir katkı sağlamıştır. Şevki ile bu görüntülü röportajı yapan arkadaşımıza da çok teşekkür ediyoruz.  Bu aşamadan sonra Şevki evladımız sektörümüz açısından bir simgedir. Şunu unutmalıyım; çalışmak ibadettir. Şevki evladımızın hem okuluna devam etmesi, derslerinden arta kalan zamanda da ailesine yardımcı olabilmek için abisiyle birlikte koyunların bakım ve otlatılması işini yapması takdire şayan bir iştir. Herkese de örnek olacak bir davranıştır. Kendisine 270 bin yetiştiricimiz adına teşekkür ediyoruz. Yaptıklarından gurur duyuyoruz."

Şevki’nin okul hayatında yardımcı olacağına inandığı ve merada koyun otlatırken bile kullanabileceği, internete girip derslerini takip edebileceği 4,5 G uyumlu bir tablet, 5 baş anaç sakız koyunu, 3 kuzu hediye ettiklerini bildiren Çelik, "Şevki evladımızın bir yıllık okul masraflarını da karşılayacağımızı buradan ilan ediyorum. Burada şunu da ifade etmek istiyorum ki; Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin sektörümüze verdiği en önemli desteklerden biri de sürü büyütme ve yenileme desteğidir. Kuzularıyla verdiğimiz anaç sakız koyunların Şevki evladımızın sürüsünü büyütmesine, yenilemesine bereket katmasını diliyorum.” dedi. 

Çelik, konuşmasının sonunda küçükbaş hayvancılığı daima sahiplenen ve büyük desteklerini gördükleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile hükümete sektör adına teşekkür etti.

Şevki Savran da tablet ve koyunlarını aldıktan sonra Genel Başkan Çelik’e teşekkür ederek, şunları söyledi:
"Bugün çok değerli bir gün. Sayın Genel Başkanımız evimize, tarlamıza, damlarımıza, bizi ziyaret etmeye geldi. Canı gönülden, verdiği tabletten dolayı teşekkür ederiz. Tabletle derslerimi daha iyi yapacağımı düşünüyorum. Elimden ne gelirse onu yapmaya çalışıyorum. Koyunlarla da üretmeye devam edeceğiz. 5 tane sakız anaç koyun hediye etti. Kendisine çok teşekkür ederiz. Sağlığımla mutlu huzurlu bir hayat sürdürmeye devam edeceğiz.”

Ziyarete, Marmara ve Ege İl Birlik başkanları da katıldı.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha