TRT’nin önemli seslerinden Türk halk müziği sanatçısı Neşe Dilekçioğlu gündemdeki konularla ilgili yazılarıyla bundan böyle Gapolay’da olacak

Sanat camiasının ve siyaset dünyasının hanımefendilerinden bir olarak tanınan sanatçı makale yazma kararıyla ilgili olarak şunları söyledi ‘.. biz bu toplumun halkın bir parçasıyız okuduğumuz türkülerle şarkılarla şiirlerle müzik diliyle her zaman beraberiz.

Bizlerinde bu topluma Atatürk'ün  ‘Sanatçı ışığı alnında ilk hissedendir’ veciz sözüne uygun olarak aydınlatmak, tıpkı siyaset insanları gibi önderlik etmek görevi vardır. Her iki tarafında halkını uyarıcı görevi vardır.

Bundan hareketle sanatımın yani sıra yazma sanatı ile halkımı bilinçlendirmeye devam edeceğim. Buna katkı sundukları için GAP olay yönetimi ve ailesine teşekkür ediyorum.

GAP olay gazetesini takip ediyorum, iyi bir yazar kadrosu var, başta Zeynel Abidin Kıymaz ve yayın ekibi samimi insanlar. Ülkesi memleketi halkı için çaba içinde olan kimseler, bu samimi yazar kadrosu arasında yer almak benim için bir onurdur gururdur.

Türk halk müziği okuyan yılların bir sanatçısıyım, bunun yanı sıra yazarlığı gazeteciliği de seviyorum. Şiir kitaplarım var, 15 günde birde olsa güncel konuları yazacağım ve okurlarımızla paylaşacağım’ dedi.

NEŞE DİLEKÇİOĞLU

 Aslen Çankırılı olan sanatçı.  Babasının görevi nedeniyle Çanakkale Gelibolu da doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladıktan sonra,1981 yılında TRT nin açtığı yetiştirilmek üzere ses sınavına girdi. üç yıllık stajyerlik döneminden sonra TRT Ankara radyosuna Türk halk müziği ses sanatçısı olarak göreve başladı.

Sanatçı Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Bosna Hersek, İtalya, Avusturya, Azerbaycan, Suriye ve Makedonya da Türk halk müziği konserlerinde başarılı bir temsile imza atarak konserlerden birçok ödülle döndü.

 Avusturya da birleşmiş milletlerde Türk halk müziği ve oyunları festivalinde Türk sanatı adına ödül aldı. Radyo tv programlarının yanı sıra başkent grubunun 2005 yılı Türk halk müziği yılın sanatçısı ödülü aldı.

2008 yılında şehit anneleri derneği gönüllü anne ödülünü aldı. bu ödüle gönüllü olarak katıldığı doğu Anadolu ve güneydoğu Anadolu da askerlerimize verdiği moral konserleriyle göstermiş olduğu üstün çaba nedeniyle layık görüldü. Sanatçının kendi yöresi Çankırı’dan ve Azerbaycan’dan türküler derleyip TRT repertuarına kazandırdı. Derlediği başlıca türküler ise ,

 Eldivan’ın kirazı, güvercin başlı gelin, ejder emmi, aygız sen haralısan, beyaz geceler, bilmem feleğin kastı ne? ,kız saçların saçlarındır.

Sanatçının ayrıca hüzün çiçeği ve Bir yanım deniz adında şiir kitapları bulunmaktadır.

Art de pürneşe programıyla hem yapımcılığını hem sunuculuğunu üstlendiği müzik programına imza atmıştır.

Sanatçı 2007 yılında TRT den emekli olup özel konserlerine ve TV programlarına devam etmektedir...

Editör: Adıyaman Haber