Adıyaman CHP eski Milletvekili Celal Topkan'ın uyarı ve açıklamaları şöyle:

TRUMP NEYİ İMA EDİYOR OLABİLİR?

Beyaz Saray’dan başkanlık tatil konutunun bulunduğu Camp David’e giderken Beyaz Saray bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Donald Trump, Rusya IŞİD’den bizden daha fazla nefret ediyor, İran IŞİD’den bizden daha fazla nefret ediyor, Türkiye belki bizim kadar olmasa da IŞİD’den nefret ediyor” demiştir.(7.01.2019 yazılı basın ve internet haber siteleri)

ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye ile ilgili söyledikleri önemliydi. Çünkü 1954’ten beri ABD istihbarat örgütleri ile MİT başta olmak üzere Türk istihbarat örgütleri (askeri polis) birlikte çalışıyorlar. İşbirliği yapıyorlar.

Türk istihbarat örgütlerinden daha güçlü olan, dünyada daha geniş bir istihbarat ağına sahip olan ABD istihbarat örgütleri, Türkiye’de yaşananları, Türkiye’yi yönetenlerde ve Türk istihbarat örgütlerinden çok daha derinlemesine biliyor.

Türk kamuoyu ve dünya kamuoyu şunu yakından biliyor. Suriye olaylar başlamadan önce Avrupa’dan, Asya’dan, Afrika’dan IŞIT (DEAŞ) terör örgütü üyeleri, Türkiye üzerinden Suriye’ye geçtiler. AKP iktidarı bu geçişlere kengel olmadığı gibi kolaylık sağladı. Bu durum defalarca yurt içinde yayın yapan gazetelerde ve yurt dışında yayınlanan gazetelerde yazıldı. Aynı şekilde yurt içinde ve yurt dışında televizyonlarda haber yapıldı. Ayrıca Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Urfa başta olmak Türkiye’nin her tarafından IŞIT’a (DEAŞ) terör örgütüne geniş katılımlar oldu. Suriye’ye geçip IŞIT terör örgütüne katılan, terör eğitimi alan Türklerden, Türkiye dönüp, Ankara, İstanbul, Gaziantep, Adana başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde terör eylemi yapanlar oldu. 

AKP ile IŞIT (DEAŞ) terör örgütünün geçmişteki ilişkisini yakından bilen ABD Başkanı Donald Trump, tamda yakın kurmaylarının Türkiye ziyaret edeceklerinin bir gün öncesi “Türkiye belki bizim kadar olmasa da IŞİD’den nefret ediyor” derken dolaylı bir şekilde de olsa, geçmişte AKP iktidarı ile IŞIT (DEAŞ) terör örgütü arasındaki ilişkiyi ve yakınlığı ima ediyor olabilir mi?

Editör: Adıyaman Haber