Celal Topkan'ın Mesajında;

"Öğretmen, okuyan, okutan, öğrenen öğreten, sorgulayan sorgulatan kişidir.

Öğretmen öğrenciyi keşfeden, öğrenciye hedef gösteren dünyayı şekillendiren ve yön veren kişidir.

Öğretmen eğitimin baş aktörüdür, öğrencinin (toplumun) esin kaynağıdır.

Bugün dünyanın gelişmiş, kalkınmış, zenginleşmiş, refah ve huzura kavuş olan ülkeleri bu seviyeyi öğretmene -eğitime ve bilime-, eğitimin baş aktörü öğretmene verdikleri önem ve değer sayesinde kavuşmuşlardır.   

Cumhuriyetin kalkınmasını, gelişmesini, muasır medeniyet seviyesini yakalamasını ve üstüne çıkmasını eğitimde gelişmişlikte, bilgi toplu olmakta gören Mustafa Kemal Atatürk, “milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.

Cumhuriyet fikren, ilmen, fennen, bedenen, kuvvetli ve yüksek seviyeli (yüksek ahlak, karakter ve kişilik sahibi) muhafızlar ister. Muallimler (öğretmenler) sizin başarınız Cumhuriyet’in başarısı olacaktır. Yeni Türkiye’nin birkaç seneye sığdırdığı askeri, siyasi, idari devrimler sizin içtimai, fikri inkılaptaki muvaffakiyetinizle güçlenecektir. Hiçbir zaman aklınızdan çıkmasın ki, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister. Yeni nesli Cumhuriyetin fedakâr muallimleri sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.

Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için zemin hazırladı. Gerçek zaferi siz kazanıp sürdüreceksiniz ve mutlaka muvaffak olacaksınız” demiştir.   

Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin geleceğini eğitimin baş aktörü öğretmenlere emanet etmiştir.

Eğitimin baş aktörü öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum." dedi.

Editör: Adıyaman Haber