Tokur, açıklamasında: “Çanakkale Zaferi, Büyük Türk Milletinin kanıyla, canıyla, inancıyla ve ferasetiyle Batılı emperyalist devletlere karşı yazdığı destanın adıdır.
Bundan tam 103 yıl önce Büyük Türk Milletinin “Buyursunlar… Bizim için savaş düğündür, harp Türklüğündür' sözlerini tüm cihanın alnının ortasına bir mühür olarak vurduğu tarihtir Çanakkale zaferi.

“Hasta Adam' olduğu zannedilen Türk Devleti küllerinden doğarak düşmana unutamayacağı hezimeti yaşatarak tüm dünyanın hafızasına “Çanakkale Geçilmez' sözünü kazımıştır.

O tarihten sonrada nice destanları tarih sahnesine koyan Türk milletinin kahramanları bugün’deAfrin başta olmak üzere sınırlarımızın içinde ve ötesinde vatan , millet, devlet ve mazlumlar için fıtratının gereğini yapmakta tarihe şanlı mührünü vurmaktadır.
Şükürler olsunki büyük Türk milletinde var olduğunu görüyoruz. O ruhun temsilcilerinin hala aramızda olduğuna şahit oluyoruz. Allah, şanlı Türk Ordusunu her daim muzaffer kılsın, vatan ve millet için can verme sırrına eren şehitlerimizden razı olsun.

Bu duygularla, '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103’nci Yıldönümü'nde, tertemiz kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları vatanlaştıran aziz şehitlerimizi minnet duygularımla anıyorum.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve varlık mücadelemizde üstün ve fedakârca çabası olan şanlı ecdadımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun." Dedi.

Editör: Adıyaman Haber