Küçük Vali, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dünya çocuklarına barış mesajı verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, okul müdürü, öğretmenlerin ve anne, baba ve kardeşlerinin de hazır bulunduğu makam devir teslim töreninde Temsili Vali Yakup Ali Bozan, Vali Mahmut Demirtaş’a bir buket çiçek takdim ederek makam koltuğuna oturdu. 
Tüm dünya çocuklarının bayramını kutlayan minik Vali Bozan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünya çocuklarına armağan edilen tek evrensel çocuk bayramı olduğunu belirterek, “Tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyor, mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmelerini diliyorum. Biz çocuklar, geleceğin gençleri olarak ülkemizde ve dünyamızda önce barış, dostluk ve kardeşlik istiyoruz. Dünyada ve Türkiye’mizde terör istemiyoruz. Biz çocukların geleceği her şeyden önemlidir ”dedi. 
Adıyaman’a yaptığı hizmetlerden dolayı Vali Mahmut Demirtaş’a teşekkür eden Temsili Vali Bozan, “Sayın Valimizin ilimize yapmış olduğu hizmet ve başarılı çalışmalarından dolayı halkımızın takdirini kazandığını biliyoruz. Bu yüzden bir Vali olarak benimde işimin çok zor olduğunu biliyorum. Sayın Valimiz Adıyaman’a çok önemli projeler kazandırdı. Özellikle son zamanlarda Türkiye’ye örnek bir proje olan Beşpınar Vadisinin hızla bitirildiğine hepimiz şahit oluyoruz. Adıyaman’da yaptığı hizmetlerle tarihe geçecek ve bizlerin unutamayacağı bu büyük projeyle sayın valimiz Mahmut Demirtaş’ı her zaman anacağız. Adıyaman’a hizmetlerinde dolayı kendisine teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum”dedi. 
Temsili Vali Yakup Ali Bozan, daha sonra telefonla Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’yu arayarak Yavuz Selim İlkokulu bahçesinin asfaltlanmasını talep etti. Ardından Milli Eğitim Müdürüne okulunun ısı yalıtımının yapılmasını istedi. 
  23 Nisan’ın dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olduğunu belirten, Vali Mahmut Demirtaş ise,  bugünün çocukları yarının büyükleri ve geleceğimiz olan çocukların iyi bir şekilde yetiştirilerek vatanına ve milletine faydalı birer birey olarak yetişmeleri büyük önem arz ediyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum dedi.
Vali Mahmut Demirtaş temsili Vali Yakup Ali Bozan’a çeşitli hediyelerden oluşan bir çanta armağan etti. 

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber