Teker, yazılı açıklamasında, öğretmenevinin yaklaşık 38 yıl önce yapıldığını belirterek, “Tam 38 yıldır öğretmenevini gören kişiler bu öğretmenevi Adıyaman’a yakışmıyor yenisi yapılsın diye hiç kimse birilerine hesap sormuyor.” dedi.

“Türkiye’de en az hizmet gören İl Adıyaman”

“Sadece kimsenin olmadığı zamanlarda eleştiriyoruz, bir yetkiliyi ya da bir siyasetçiyi gördüğümüz zaman  susuyoruz” diyen Teker, şunları dile getirdi:

“Hiç birimiz 80 ildeki öğretmen evi ile Adıyaman Öğretmenevini kıyaslamıyoruz ve birilerinin yakasına yapışmıyoruz. Yakalarına yapışmadığımız sürece Adıyaman’a ne öğretmenevi yapılır nede başka hizmet yapılır. Türkiye’de en az hizmet gören İl Adıyaman, bende bir Adıyamanlı olarak hizmet istiyorum. Ben siyaseti sevmem ama bildiğim kadarıyla iktidar olan partiler daima en az yüzde 50’nin üstünde oy almışlardır. Biz oy veriyorsak yakalarına yapışarak hizmet istemeliyiz, hizmet almak Adıyaman’ın da hakkıdır diyebilmeliyiz yoksa Adıyaman’a bir çivi bile çakılmaz. Değerli Adıyamanlı hemşehrilerim birlikte hareket edersek inan ki hakkımız olan hizmeti söke söke alırız.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha