İki asra yakın bir zamandır vatandaşların güveninin, mülkiyetinin teminatı ve köklü bir geçmişe sahip olan kurumların başında gelen Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, kuruluşunun 174. yıl dönümünü kutluyor. 

Tapu Kadastro Teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümü kapsamında, Kadastro İl Müdürü Hüseyin Onur Sarıkaya ve Tapu Sicil Müdürü Esat Benli, tapu ve kadastro çalışanları ile birlikte Vali Mahmut Çuhadar’ı makamında ziyaret ederek çiçek takdim etti. Kurum olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi sundu.

Gerçekleşen ziyarette, kadastronun tarihçesi ve çalışmaları hakkında Vali Mahmut Çuhadar’a bilgi veren Kadastro İl Müdürü Hüseyin Onur Sarıkaya ve Tapu Sicil Müdürü Esat Benli, iki asra yakın bir zamandan bu yana millete hizmet veren ve mülkiyetin teminatı olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Türkiye genelinde merkez teşkilatı ile birlikte 24 adet bölge müdürlüğü, 973 adet tapu müdürlüğü, 81 adet kadastro müdürlüğü, tüm il ve ilçelerde yılda 10 milyona yakın işlem hacmi ile yaklaşık 30 milyon insana en kaliteli hizmeti sunmanın gayreti içerisinde olan köklü bir kurum olduğunu ifade ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Mahmut Çuhadar ise, “Hayata geçirdiği projelerle her geçen gün hizmet kalitesini artırıp, bilgi teknolojilerini en iyi kullanarak, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için alt yapısını sürekli geliştiren Türkiye’nin köklü ve önemli kuruluşlarından birisi olan Tapu Kadastro Teşkilatımızın 174. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, tapu ve kadastro çalışanlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha