Türkmen bir ailenin üstlendiği barış yemeği Adıyaman Ülkü Ocakları ve Türk Ocakları ev sahipliğinde yapıldı.

Musalla Mahallesi Hacı Süleyman Camii arkasında bulunan bir alanda düzenlenen yemeğe, 21. Dönem MHP Milletvekili Hasari Güler, Adıyaman Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Altın, Adıyaman Ülkü Ocakları eski Başkanı Taha Şahin ve Adıyaman Türk Ocakları Başkanı Yusuf Gökhan Dursun, teşkilat üyeleri ve birçok vatandaş katıldı.

Adıyaman Türk Ocakları Başkanı Yusuf Gökhan Dursun burada yaptığı konuşmasında, “Adıyaman Ülkü Ocakları İl Başkanlığı ve Adıyaman Türk Ocakları İl Başkanlığı olarak Adıyaman’da yaşayan misafirimiz olan Türkmen aileler ve Suriyeli aileleri bir araya getirdik. Bu yemeği tertip etmemizin sebebi şudur maalesef bir olay yaşandı 3 tane Türkmen kardeşimize 15-20 kadar Suriyeli kişi tarafından darp edildi. Biz o ailelerle bir araya geldik. Aralarındaki husumetin kalkması noktasında sağ olsun Türkmen ailelerimizde barıştan, kardeşlikten yana olduklarını söylediler aralarında hiçbir husumetin olmayacağını söylediler. Fakat biz dedik ki bunları bir yemekte de bir araya getirelim Suriyeli ve Türkmen aileleri sağ olsun Türkmen aileler nezaketle şunu söylediler; bu yemeği biz tertip etmek istiyoruz siz Adıyaman’da zaten gereği gibi misafir ediyorsunuz bu yemek vesilesi ile Türkmen aileler olarak biz sizleri misafir etmek istiyoruz dediler. Bizde memnuniyetle karşıladık tabi o yüzden şu anda her ne kadar Türk Ocakları ve Ülkü Ocakları bu yemeğe ev sahipliği ediyorsa bu yemekte sofralarını bize açanlar Adıyaman’da yaşayan Türkmen kardeşlerimiz.” dedi. 

“Adıyaman huzurun, barışın, hoşgörünün olduğu bir şehir”

21. Dönem Adıyaman MHP Milletvekili Hasari Güler de, “Böyle bir hayırlı işe vesile oldukları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Adıyaman aslında huzurun, barışın, hoşgörünün olduğu bir şehir. Çarşıda sokakta hep birbirimizle dostuz kardeşiz farklı düşüncelerimiz olsa bile. Şimdi Adıyaman’da mülteci durumunda olan Suriyeliler var Türkmen kardeşlerimiz var, Türkmenler bizim göz bebeğimiz biz onların her türlü yanında oluruz olmaya da devam edeceğiz. Tabi Suriyeli arkadaşlarımızda mülteci durumunda ülkeleri işgal altında iç savaş var bu iç savaştan dolayı geçici olarak buradalar inşallah oradaki iç savaşlar biter ve onlarda kendi ülkelerine, kendi yurtlarına, kendi evlerine dönerler. Bizde eğer birazcık kalıntısı olmuşsa bizim burada misafir ettiğimiz süre içerisinde onlarda Türk milletine karşı gelecekte bir vefa borcu olur diye düşünüyorum. Çünkü bu millet kendinden fedakarlık yaparak 5 milyona yakın Suriyeli mülteciyi ülkesinde barındırıyor onları kendinden ayrı tutmuyor. Her türlü imkanlarını onlarla paylaşıyorlar bu iki kardeş arasında da zaman zaman münakaşalar olur, tartışmalar olur biz bu tartışmaları iki kardeş arasında iki aile arasında yapılmış bir tartışma olarak görmek istiyoruz ve bu işe de ön ayak olan başta da söylediğim gibi Türk ocakları il başkanımıza, Ülkü Ocakları il başkanımıza ve Türkmen kardeşimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu barış hayırlara vesile olur inşallah böyle bir sıkıntıyla da karşılaşmayız diye ümit ediyorum.” şeklinde konuştu.

Irak-Kerkük Türkmen’i olan Muhammed Ahmet ise, Adıyaman’da birlik içinde, kardeşlik içinde yaşadıklarını belirterek, şunları dile getirdi:

“Kaç senedir buradayız Allah’a şükür kimse ile husumetimiz yoktur bizim. Dünyanın neresinde olalım biz Türkmeniz, Türkmen’den kimseye zarar gelmez biz burada kardeşlik ve barış için buradayız. Ve her zaman kardeşlik ve barışlık isteriz biz. Allah’a çok şükür bizim Türk kardeşlerimiz bizim yanımızda bizi hiç yalnız bırakmadılar şu ana kadar.” 

Ülkü Ocakları Adıyaman İl Başkanı Mustafa Altın da, “Burada ki toplanma amacımız Iraktaki Kerkük’te ki Türkmen kardeşlerimizin Adıyaman’da kimsesiz ve ya sahipsiz olmadığını göstermektir. Biz hep birlikte Türk milletiyiz. Kerkük’ten gelen Türkmen kardeşlerimiz her zaman başımızın tacıdır. Her zaman Türk ocakları ve Ülkü ocakları yanlarında bulunacaktır.” dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha