Halk Eğitim Merkezindeki resim sergisinin açılışına Adıyaman Valisi Abdullah Erin, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Alpaslan Doğan, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Resim Sergisini açan Muhammed Bedevi ve ailesi ile Suriyeli vatandaşlar katıldı.

Ensar Muhacir kardeşliğinin en güzel işlendiği ve yoğun ilgi gören sergide, sanatçının yaklaşık 40 eseri sergilendi.

Sergiye gezerek resimleri inceleyen Adıyaman Valisi Abdullah Erin, sergide emeği geçen herkese teşekkür edip, Suriyeli Ressam Muhammed Bedevi’ye başarılar diledi.

Vali Erin, "Çok anlamlı bir sergi, Türk ve Arap kardeşliğini yansıtan bir sergi. Muhammed Bedevi kendi ülkesinde iyi bir ressam ve sanatçıydı. Yaşanan savaştan sonra çocuklarıyla beraber Türkiye’ye geldiler ve şuanda da Adıyaman’dalar. Sanatını ve yeteneklerini sergilemek için bize müracaat etmişti. Bizlerde Halk Eğitim Müdürlüğümüzde görevli arkadaşlarımızla birlikte kendilerine yardımcı olduk. Bugünde burada o güzel eserleri geziyoruz. Bu anlamlı sergiden dolayı Muhammed Bedevi’ye teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte inşallah gereken desteği kendilerine göstereceğiz” dedi.

Daha sonra konuşan Ressam Muhammed Bedevi ise kendisine her türlü desteği verenlere teşekkür etti.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha