Başbakan Ersan Saner KKTC Tüm Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği yetkililerini kabulünde yaptığı konuşmada, “Ülkemizde hep birlikte çalışarak ve üreterek çok ciddi yeni açılımların gerçekleşebileceğini düşünüyorum. Bu bağlamda sizlerin, yakınlarınızın, iş çevrelerinizin ortaya koyacağınız duruşun bizim açımızdan da çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Dernek Başkanı Asiltürk, ise "Derneğimizi kurmaktaki temel hedefimiz hem bireysel olarak hem de STK olarak bir gönül köprüsü olmayı hedeflemektir. Bizim için farklı STK’ların olması bir zenginliktir. İlerleyen günlerde dernek üyelerimizle birlikte basın mensuplarına tüm çalışmalarımız hakkında geniş kapsamlı bir açıklamamız olacak. Dernek olarak eğitim, spor ve kültürel faaliyetlerimize ağırlık vereceğiz. KKTC’de yaşayan Adıyamanlı vatandaşlar olarak derneğimizin çatısı altında birçok önemli çalışmalara imza atacağız. Bu çalışmaları yaparken de devlet büyüklerimizi de davet ederek onların fikirlerinden istifade edeceğiz.

Yaşadığımız topraklarda çalışan ve hayatını idame eden yurttaşlar olarak 2021 yılında bir dizi projelerimiz var. Bu projelerimizi basınımızla paylaşarak, sınırların ötesinde yaşayan herkese çalışmalarımızı duyuracağız. Bugün bizleri kabul eden KKTC Başbakanımız Sayın Ersan Saner’in görevinin hayırlı olmasını diliyorum. Bizler KKTC Tüm Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticileri olarak KKTC Başbakanımız Sayın Ersan Saner’in her zamanında yanındayız. Ayrıca KKTC’de yaşayan çok sayıda Adıyamanlı ailelerimiz bulunmakta. Aynı zamanda bu ailelerimizle yapacağımız etkinliklerde onların gurbette olmadıklarını hissettirmek için yıl içerisinde de önemli çalışmalarımız olacak. Burada yaşayan Adıyamanlı hemşerilerimiz derneğimizin etkinliklerine katılarak kendilerini illerinde gibi hissedeceklerdir. Bu etkinliklerimize de KKTC’nin devlet büyüklerimizi mutlaka davet edeceğiz. Onların bu etkinliklere katılmaları bizleri onurlandıracaktır.”

Konuşmaların ardından Suphi Asiltürk, KKTC Başbakanı Ersan Saner’e Adıyaman’ın simgesi olan Nemrut Dağı heykelciklerini takdim etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha