Adıyaman'da, sobadan sızan karbon monoksit gazından zehirlenen Dilan (16) ile Müttalip Yıldırım (11) kardeşler yaşamını yitiren anne baba ve kardeşlerinin de hastane kaldırıldığı karbonmonoksitten zehirlenme nedeni olduğu ortaya çıktı. İtfaiye ekiplerince yapılan incelemede anne baba ve bir kardeşlerinin de zehirlendiği olayda yaşamını yitiren Dilan ile Müttalip’in ölümüne söndürülmeyen sobanın neden olduğu belirlendi.

Turgut Reis Mahallesi Zey Yolu Caddesi'nde tek katlı evde oturan 4 çocuklu Yıldırım ailesi, 2 gün önce gece kömür sobasını yaktıktan sonra uyudu. Farklı odada uyuyan Rıfat Yıldırım (48) sabah saatlerinde midesi bulantısıyla uyandı.

Sobalı odada uyuyan eşi Meliha (42), çocukları Taha (6), Dilan ve Müttalip'i hareketsiz görünce sağlık ekiplerinden yardım istedi. İhbarla gelen sağlık görevlileri tarafından yapılan kontrolde Dilan ve kardeşi Müttalip'in öldüğünü belirledi. Ailenin diğer fertleri Rıfat ve Meliha Yıldırım çifti ile çocukları Taha Yıldırım ambulanslarla Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'ne götürülerek tedavi altına alındı. 

Diyabet hastası olan baba Rıfat Yıldırım, gece sıcakta yatamayarak sobanın olmadığı oda da yattı. Sabah uyanan baba Rıfat Yıldırım, çocukların kaldığı odada çocukların ve eşinin baygın görünce sağlık görevlilerinden yardım İstedi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından yapılan kontrolde Dilan ve kardeşi Muttalip'in öldüğünü belirledi.  Baba Rıfat Yıldırım, anne Meliha Yıldırım ve Taha Yıldırım ambulanslarla Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı. 

Dilan ile Müttalip’in cansız bedeni ise otopsi yapılmak üzere morga götürüldü. Yapılan otopsinin ardından iki kardeş Yeni Mezarlık caminde kılınan cenaze namazının ardından yan yana toprağa verildi. Çocuklardan Mustafa Yıldırım'ın ise o gece dedesinde kaldığını öğrenildi.

"2 gün yoğun bakımda kaldılar"

Olayı anlatan baba Rıfat Yıldırım, "Sabah kalktığımda 10:00 civarıydı, baktığımda bazı aile fertlerim vefat etmişti. Eşim ve diğer çocuğum yaşıyorlardı. Hem 112 arayarak yardım istedim. Eşim ve bir çocuğum ambulansa götürüldü.2 gün yoğun bakımda kaldılar. Hayati tehlikelerini atlattıktan sonra servise alınarak taburcu edildi. Kızım ve oğlum vefat ettiler."dedi.
 
"Tabletin gelmesinden 10 gün sonra vefat etti"

Okul idaresi tarafından 10 gün öncesinden Dilan'ın tabletinin verildiğini belirten baba Rıfat Yıldırım, "Öğrencilerin temel hayallerinden tabletti. Kızıma tablet başvurusu olumlu çıktığı zaman mutlu oldu ve sevindi. Tabi kızımın sevinmesi de kısa sürdü. Tabletin gelmesi ve kızımın vefat etmesi 10 günlük bir zaman süresi vardı. Tabletin gelmesinden on gün sonra vefat etti. Allah rahmet eylesin başımız sağolsuni rabbim iki çocuğumu bana bağışladı. Onlar melek olup cennete gittiler. Bizim sabırlı ve dik durmamız gerekiyor. Onlar melek oldular. Özellikle bu olaydan sonra Adıyaman Valimiz, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bizlerle irtibata geçtiler. Valimiz hızlı bir şekilde oturduğumuz evin boşaltılmasını istedi. Aynı zamanda o eve gitmemiz için başka travma olmaması için söyledi. Devletimizi bize her konuda desteklerini gösterdiler. Allah devletimizden razı olsun. Devletimizin her konumunda olanlar acımızı paylaşıp bizlere destek oldular."şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha