Ulubey, yayımladığı mesajında, Hicri 10 Muharrem 61'de Kerbela'da yaşananlarının acısının hala yürekleri yaktığını ifade etti.

"Yürekleri dağlayan bir yaradır Kerbela, asırlardır dinmeyen acıdır Kerbela" diyen Ulubey, Muharrem'in 10' unda, Hicretin 61.yılında meydana gelen bu acı olay geçen asırlara rağmen halen yürekleri yaktığını kaydetti.

"Her devrin yezit ve zalimlerini lanetliyoruz"

Ulubey, şöyle devam etti:

"Zulme karşı adaletin savaşını veren Hz. Hüseyin ve 72 yarenin direnişidir Kerbela.  Hz. Hüseyin, haksızlığa  karşı hakkın, çıkarcılığa karşı vefakarlığın sembolüdür. Ve aynı zamanda da barışın, birliğin, adaletin, hakkın yok edildiğinde nasıl karanlık bir sonun da resmidir Kerbela. Bugün ülkemizde ve dünyada akan her mazlumun kanında, gözyaşında Kerbela' yı yeniden yaşıyoruz. O gün olduğu gibi,  bugün de her devrin yezit ve zalimlerini lanetliyoruz. Mazlumdan, iyiden, doğrudan, haktan, adaletten yana olmayı bir kez daha yüksek sesle dile getiriyoruz.Hz. Hüseyin'in şahsında zulüme, haksızlığa direnenlere selam olsun. Muharrem ayının;sevgi, barış, hoşgörü, birlik ve beraberliğe vesile  olmasını, canlarımızın sessiz, sedasız tutuğu Yas-ı Matem Orucu'nun, yapılan duaların Hak katında kabul olmasını diliyorum."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha