Ulubey, Mardin'den Sakarya'nın Kocaali ilçesine mevsimlik işçi olarak fındık toplamaya giden emekçiler ile bahçe sahipleri arasında yaşanan tartışma sonucunda yaşanan arbede de 3 kişinin yaralanması olayına tepki gösterdi.

"Oysa biz birlikte Türkiyeyiz"

Sakarya'ya mevsimlik işçi olarak çalışmak için gelen emekçi halka yönelik bu alçak ve faşist saldırıyı lanetlediğini vurgulayan Ulubey, şu ifadelere yer verdi:

"Tek derdi alın terinin karşılığını alıp çoluk çocuğunu geçindirmek olan bu insanlara yapılanın hesabı yargıda mutlaka sorulmalıdır! Kucağında çocukla savunmasız bir kadına acımasızca yumruk atılıyor. Bu yumruğu insan olan herkes hissetmelidir. Hissetmekle de kalınmasın, bu şahsın ya da şahısların  yargılandığını görelim.  Bu düşmanlık nedir, daha kaç yumruk yenilecek ? Bu coğrafyada birlikte yaşama kültürünü ne zaman benimseyeceğiz? Oysa biz birlikte  Türkiyeyiz.Yaşam biçimimizin her geçen gün kötüye gittiği günlere toplumun yapısını bozan gündemlerle çıkılmaz bir yola giriyoruz. Irkçı saldırıların ana kaynağı araştırılmalı ve çözüm bulunmalıdır.  Toplumu ötekileştiren  söylemlerden kaçınılmalıdır. Saldırılar son bulmalıdır."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha