Ulubey, yazılı açıklamasında, "Tütün emekçilerinin haklı mücadelesini desteklediğim için hakkımda açılan bir soruşturma ve sürekli ertelenen bir duruşma var."dedi. 

Ulubey, 24.11.2017 tarihinden bu yana şahsına açılan soruşturma ve yargılanma sürecinin devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Hatta bugün yine bir duruşmam vardı ve bu duruşma yine ileri bir tarihe ertelendi. (11.02.2021) Tütün  Adıyaman halkımızın geçim kaynağıdır.  Emekçilerin, emeğin, alın terinin yanında olmak suç değildir. Gazeteci ve siyasi kimliğimle benim tütün üreticilerinin yanında olmak, olayı yerinde incelemek ve bu tür  etkinliklere katılmak benim ve benim gibilerinin önce insani sonra da bulunduğumuz konum itibariyle siyasi faaliyetimiz ve  sorumluluğumuzdur.

Demokrasilerde olması gereken de budur. Dolayısıyla bu haksız soruşturmayı ve suçlamaları asla kabul etmiyorum! Bilindiği gibi tütün emekçilerinin haklı mücadelesini desteklediğim için hakkımda  açılan bir soruşturma ve sürekli ertelenen  bir duruşma var.  Ülke gündeminde, hükümetin hukuk güvenliği, adalet, yargıda reformun tartışıldığı  bir zamanda bu hukuksuzluğun bir an önce sona ermesini diliyorum. Sonuna kadar hak,hukuk, adalet mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu süreçte yanımda olan başta avukatlarımız ve bütün dostlarımıza yürekten teşekkür ederim."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha