Ulubey, yaptığı açıklamada, Emine Bulut’un 'ölmek istemiyorum' çığlığının hala kulaklarımızda yankılandığının altını çizerek, "Ölmek istemiyoruz diyen kadınlarımızı koruyabildik mi? hayır, kadın ölümleri devam ediyor, çocuklar annesiz kalıyor, ailenin temelleri sarsılıyor. Ve çocuklarımızı da koruyamıyoruz. İstiyorum ki çocuklarımızı koruyabilelim. Her zaman her yerde dediğim gibi bir baba onurlu bir şekilde evine ekmek götürsün.  Fakat gel gör ki, insanlar içinde bulundukları derin bunalımları aşamıyor,  yoksullukla pençeleşiyor, borç batağında, kredi çıkmazında, elektrik borçlarını ödeyemedikleri için aile içinde huzursuzluklar yaşanıyor." dedi.

Fatma Ulubey, son zamanlarda toplu siyanürlü intihar vakalarının dehşet verici bir boyuta ulaştığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

Siyasal sistemin dayattığı yanlış ekonomik politikalar sonucu patlak veren yoksulluk toplumu vuruyor. Ülkemizde yaşanan bir çok travmaya ekonomik ve çaresizlik neden olmuştur. Bunun en bariz örnekleri 5 Kasım'da, önce İstanbul Fatih'te elektrik borcu ve yoksulluk çıkmazında 4 kardeşin kendilerini siyanürle ölüme sürüklemesini başka neyle açıklarsınız?yine bir aile 8 Kasım'da, Antalya'da Selim Şimşek (36) eşi Sultan Şimşek (38) ile çocukları Ceren (9) ve Ali Çınar Şimşek'le (5) birlikte siyanürle intihar etti. İstanbul - Bakırköy'de  Bahattin Delen eşini ve çocuğunu siyanürle hayatına son verdi. Hani hep deriz ya genç nüfusa sahip bir ülkeyiz. Peki , gençlik ne durumda?TÜİK verilerine göre  genç işsizliği  Ağustos 2019'da yüzde 27.4'e yükselmiş. Şehirlerde yaşayan 15-24 yaş arasındaki 3 gençten 1'inin işsiz olduğu görülüyor. Bu veriler Türkiye'nin iyi yönetildiğinin göstergesi midir?Sormak sterim, geleceğimiz olan bu gençlerden   nasıl  bir gelecek bekleniyor , buna kafa yoran bir siyasi irade var mı?ekonomide, eğitimde, tarımda, sanayide, ithalatta, ihracatta ve kısacası hayatın her alanında nefes almamız giderek zorlaşıyor."

-"NEFES DEMİŞKEN, MECLİS'TEN ZEHİRE DEVAM KARARI"

Türkiye'nin çeşitli illerine dağılmış durumdaki yaklaşık 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen kanun teklifi AKP ve MHP'lilerin oylarıyla kabul edildiğini belirten Ulubey, "Gazlar havada uçuşacak, sağlığa zararlı olduğu halde bu kanunu çıkartmamak insana ne kadar önem verdikleri anlaşılıyor. Evet, böyle gitmemeli diyoruz. Dolayısıyla  planlı  bir eğitim politikasına  ağırlık  verilmeli, bir an evvel  üretim ekonomisine geçilmelidir. Tarımı ve hayvancılığı  bitirerek salt dışarıdan  ithal ederek ne güçlü  bir ekonomiden bahsedebiliriz ne de işsizliği önüne geçebiliriz. Tek çözüm üretim ve üretmekten geçer.” diye konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha