Şeker ve kolonya ikram edilen araç sürücülerine, trafik kurallarına uymalarına yönelik uyarılar yapıldı. 

Şanlıurfa-Adana otoyolu Alanlı mevkiindeki gişelerde yapılan trafik denetimlerine iştirak eden Şanlıurfa Vali Vekili Metin Esen, kontrol için durdurulan araç sürücüleri ile sohbet ederek trafik kurallarına uymaları, direksiyonda cep telefonu kullanmamaları, aşırı sürat, şerit ihlali gibi hatalar yapmamaları ve uykusuz araç kullanmamaları gibi konularda uyarılarda bulundu.

Bayram nedeniyle yollarda yaşanan yoğunluğa dikkat çeken Esen, uzun yolculuklarda en az iki saatte bir dinlenmek için mola verilmesinin önemine işaret etti.

Koronavirüs salgını hakkında da araç sürücüleri ve yolculara tavsiyelerde bulunan Esen,yolculuk süresince maske kullanılmasının, bayram ziyareti için gidilen yerlerde de maske, fiziki mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilmesinin toplum sağlığı açısından önemine dikkat çekti.

Kontrol için durdurulan araç sürücülerine ve yolculara hayırlı bayramlar dileyen Vali Vekili Metin Esen, vatandaşlara Şanlıurfa Valiliği tarafından hazırlanan hediye paketleri vererek, bayramlarını tebrik etti. 

Emniyet ve Jandarma trafik ekipleri tarafından yapılan denetleme noktalarında görev alan personelin de bayramını tebrik eden Esen, bayram tatili münasebetiyle yollardaki trafiğin yüzde otuzdan fazla artacağını ve yolcu sayısının da yüzde 55 oranında yükseleceğini tahmin ettiklerini ifade etti.

 Esen, bayram süresince emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin kontrol noktalarında denetimlerine devam edeceğini belirterek, vatandaşların can ve mal güvenliği için kurallara titizlikle riayet etmeleri tavsiyesinde bulundu.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha