Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Salkımbağı köyü sakinlerini rahatsız eden, TPAO’nun fosseptik çukurundan sızarak etrafa yaydığı kötü koku ve kimyasal atık sorunu giderildi.

Salkımbağı köyü sakinleri, yıllardır köyün hemen yanında çıkarılan petrol kuyularından dolayı ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya gelmişti.

Köy halkının sıkıntısına duyarsız kalmayan DEVA Partisi Kahta İlçe Başkanı Muhammed Şükrü Turanlı’ konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Salkımbağı köyü sakinleri, yıllardır köyün hemen yanı başında çıkarılan petrol kuyularından dolayı ciddi sağlık sorunlarını yaşadıklarını söylediler. Türkiye Petrolleri (TPAO) ile Türkiye Petroleum International Company (TPIC) tarafından açılan kuyulardan akan kimyasal atıklar nedeniyle ve fosseptik çukurdan kaynaklı kötü kokular köy halkının tepkisine neden olmuştu.

Köy sakinleri sıkıntılarını bize ilettiler. Bizler de Deva Partisi Kahta İlçe Teşkilatı olarak köy sakinlerinin bu sıkıntılarına duyarsız kalamazdık. Hemen Kahta Kaymakamlığı’na dilekçe vererek olayın takipçisi olduk. İlgili müdürlüklerle iletişime geçtik.

Salkımbağı Köyü’ndeki kimyasal atık ve fosseptik çukurunun neden olduğu kötü kokular bilirkişi tarafından tespit edilerek TPAO ve TPIC’in talimatıyla gerekli temizlik işlemleri yapıldı. Salkımbağı Köyü, yıllardır boğuştuğu ve köy halkını adeta esir alan kötü kokulardan kurtuldu. Köylülerimizin sesini her platformda duyurmaya devam edeceğiz. Yaşanan sorunu ilettikten sonra desteklerini esirgemeyen başka Kahta Kaymakamımız Abdil Koç’a, TPAO ve TPIC yöneticilerine, Salkımbağı Köyü Muhtarı Haşim Turan’a, köy sakinlerinden Abdurrahman Köseoğlu’na tüm köy halkına çok teşekkür ediyorum."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha